Privatlivspolitik

Denne hjemmeside ejes og drives af JP/Politikens Hus A/S, Rådhuspladsen 37, 1785 København V, Tlf. +45 3311 8511 e-mail: privatlivspolitik@jppol.dk .

 

Indledning

JP/Politikens Hus er en mediekoncern, som omfatter bl.a. Politiken, Jyllands-Posten, Finans, Ekstra Bladet og Politiken Plus. (Få indblik i JP/Politikens hus' udgivelser og forretninger her). JP/Politikens Hus lægger stor vægt på, at du er tryg ved at bruge vores digitale tilbud og øvrige tjenester. Derfor har vi en klar politik om at behandle de oplysninger, du giver os ansvarsfuldt, med respekt for dit privatliv og i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus, indsamles der en række oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse detaljeret om de oplysninger, vi indsamler.

JP/Politikens Hus er ansvarlig for behandlingen af dine personoplysninger. Ved spørgsmål vedrørende vores behandling af dine personoplysninger kan du kontakte os på privatlivspolitik@jppol.dk.

Hvis du vil vide mere om reglerne for lovlig behandling af personoplysninger, kan du få mere udførlig information i Databeskyttelsesforordningen og på Datatilsynets hjemmeside, www.datatilsynet.dk.

 

Hvilke oplysninger indsamler JP/Politikens Hus?

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus, indsamles der oplysninger om dig, f.eks. når du tilmelder dig vores nyhedsbreve, opretter en profil, tegner abonnement eller køber en vare.

De oplysninger, vi indsamler, kan inddeles i tre kategorier:

  • Oplysninger, som du afgiver til os
  • Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger
  • Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud.

Oplysninger som du afgiver til os

Når du er i kontakt med JP/Politikens Hus, kan du afgive en række personoplysninger, som vi behandler. Du kan afgive personoplysninger til os ved, at du f.eks. opretter en profil, er i telefonisk kontakt med os, køber et produkt, deltager i en undersøgelse eller konkurrence.

De oplysninger, vi kan behandle, er f.eks. e-mail, navn, køn, fødselsdag, adresse, telefonnummer, dine avisabonnementer, oplysninger knyttet til din Medielogin-profil. Hvis du anvender vores kommentarsystem, vil vi ligeledes behandle indholdet i din kommentar. Hvilke oplysninger, du afgiver, afhænger af den konkrete service, du anvender. Det vil derfor ikke være alle kategorier af de oplistede personoplysninger, som vi behandler om dig.

JP/Politikens Hus respekterer dit privatliv. Derfor beder vi dig ikke afgive følsomme oplysninger som f.eks. etnisk baggrund eller politisk, religiøs, seksuel eller filosofisk overbevisning.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Når du køber et produkt hos JP/Politikens Hus, gemmer JP/Politikens Hus oplysninger om dit køb på din profil, men ikke dine kreditkortoplysninger. Når du indtaster kortnummer, udløbsdato og CVC-kode, vil selve betalingen foregå gennem autoriserede betalingssystemer, som eksempelvis Dansk Internet Betalings System (DIBS), der udbydes af NETS, PayEx eller ePay.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Når du bruger vores digitale tjenester, indsamler vi oplysninger om dig, herunder

  • Tekniske oplysninger om enheden, dvs. operativsystemet, browserversion, IP-adresse, cookies og entydige indikatorer. Hvis du har oprettet en profil på Medielogin, kan disse oplysninger knyttes til din profil. Tekniske oplysninger om din enhed giver os blandt andet mulighed for at optimere visningen af vores tjenester til den enhed, som du benytter.
  • Oplysninger om brug af digitale tilbud. Når du besøger vores websider, gemmer vi oplysninger om dine besøg, så vi kan tilpasse indhold og markedsføring til dig, men også for at begrænse misbrug af vores tjenester. Når du opretter en profil i Medielogin, behandler vi de oplysninger, du angiver i den forbindelse samt tilknytter dig et internt ID for at øge sikkerheden for dig. Derudover registrerer vi, når du logger ind og ud af din profil eller når du tilgår dit Medielogin via de enkelte avisers profiler. Du kan læse mere om brugervilkårene for Medielogin her.
  • Oplysninger fra andre kilder. Vi kan modtage oplysninger fra andre kilder såsom annoncører, måleværktøjer og samarbejdspartnere, der hjælper os med at forstå adfærden på vores tjenester eller med at forbedre vores digitale tilbud. F.eks. kan en annoncør give os oplysninger om, at der klikkes på en annonce på én af vores websider, så vi er i stand til at måle effekten af vores annonce og/eller præsentere mere relevant indhold for dig. Når du gør brug af funktioner såsom deling eller brug af hashtags eller kommunikerer med os via sociale medier, kan det medføre, at vi behandler oplysninger om dig. Vi kan også modtage data fra CPR, CVR eller andre offentlige data, hvis det er nødvendigt for at kunne levere en ydelse til dig.

 

Hvordan bruger JP/Politikens Hus dine oplysninger?

Oplysninger som du afgiver til os

Vi behandler dine personlige oplysninger for blandt andet at kunne følge op på bestillinger, konkurrencer og til statistik.

De indsamlede oplysninger kan endvidere bruges til at målrette indhold, kommunikation og markedsføring, i det omfang gældende lovgivning tillader det.

For at give vores kunder relevant og interessant markedsføring anvender vi Facebook Custom Audience. Dette foregår ved, at vi sender pseudonymiserede kundelister med e-mailadresser, som Facebook matcher med sine brugere. Med denne tjeneste kan vi vise dig relevant indhold, når du besøger Facebook. Du kan læse mere om Facebook Custom Audience her: https://www.facebook.com/legal/terms/customaudien.

Vi behandler oplysningerne på grundlag af artikel 6.1.f i persondataforordningen om interesseafvejningsreglen, hvor JP/Politikens Hus’ legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores indhold.

Oplysninger i forbindelse med køb og bestillinger

Oplysningerne behandles for at kunne levere en vare eller ydelse til dig samt til at administrere betalingen. Har du en profil, vil dine køb endvidere blive knyttet til din profil.

Vi behandler dine oplysninger afgivet i forbindelse med køb og bestillinger på grundlag af artikel 6.1.b i persondataforordningen, da behandlingen er nødvendig for at opfylde en kontrakt, som du er part i.

Oplysninger indsamlet ved brug af digitale tilbud

Når du anvender vores digitale tilbud, behandler vi nogle oplysninger om dig, bl.a. for at optimere visningen af vores tjenester samt tilpasse indhold og markedsføring til dig.

Vi behandler oplysningerne på grundlag af artikel 6.1.a om samtykke og artikel 6.1.f i persondataforordningen om interesseafvejningsreglen, hvor JP/Politikens Hus’ legitime interesse er at kunne oprette og administrere din profil, tilpasse annoncer og indhold til dine præferencer samt forbedre funktionaliteten på vores indhold.

 

Hvor længe opbevarer JP/Politikens Hus dine oplysninger?

Har du oprettet en profil på Medielogin, gemmer vi som udgangspunkt dine personlige oplysninger, indtil du sletter dit Medielogin. Såfremt du ikke har benyttet dig af vores tilbud i mere end 5 år, sletter JP/Politikens Hus dine oplysninger.

Oplysninger om køb og bestillinger gemmes, så længe du er kunde. Hvis kundeforholdet ophører, vil oplysninger blive opbevaret, indtil der ikke længere er et formål med at opbevare oplysningerne. JP/Politikens hus er underlagt forskellige lovgivninger, herunder bogføringsloven, som blandt andet danner grundlag for opbevaringstiden efter ophørt kundeforhold.

Statistiske oplysninger om brug af JP/Politikens Hus’ digitale tilbud gemmes, så længe det er relevant.

 

Modtagere af personoplysninger

JP/Politikens Hus anvender databehandlere, som hjælper os med at levere din service eller ydelse. F.eks. til at drifte platforme, udsende varer, IT-leverancer, support og finansielle institutioner.

Derudover ejer JP/Politikens Hus en række selskaber, som kategoriseres som koncernselskaber. Da vi anvender samme IT-systemer, vil dine personoplysninger blive delt på tværs af disse selskaber. Vi sikrer os et højt sikkerhedsniveau og det er kun medarbejdere med et arbejdsbetinget behov, som har adgang til disse oplysninger.

Overførsler til lande udenfor EU/EØS

I udgangspunktet overfører JP/Politikens Hus ikke personoplysninger til lande udenfor EU/EØS. Hvis vi overfører dine personoplysninger til tredjeparter i lande udenfor EU/EØS, sikrer vi, at der er truffet passende sikkerhedsforanstaltninger, herunder ved at benytte EU-Kommissionens standardkontraktbestemmelser om dataoverførsel (som findes på EU-Kommissionens hjemmeside) i vores aftaler med parter, som modtager personoplysninger.

Vi anvender enkelte virksomheder i USA som databehandlere, f.eks. i forbindelse med it-løsninger. Ved vores brug af Microsoft bliver personoplysninger overført til, opbevaret og behandlet i USA eller et andet land, hvor Microsoft og dets underdatabehandlere driver forretning. Alle overførsler, Microsoft forestår af personoplysninger til et tredjeland eller en international organisation, underlægges passende beskyttelsesforanstaltninger som beskrevet i GDPR art. 46. Der henvises i det hele til Microsofts vilkår for sine online tjenester: https://www.microsoftvolumelicensing.com/Downloader.aspx?DocumentId=18877.

 

Cookies

Hos JP/Politikens Hus' medier bruger vi cookies. En cookie er en lille tekstfil, som gemmes på den enhed, du benytter (computer, smartphone e.l.), så enheden kan genkendes. Cookies kan bruges til at udarbejde statistik over din anvendelse af vores websites og til optimering af sidens indhold. Derudover bruger vi cookies for at vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services på sitet. Cookies er en meget udbredt teknologi, som er nødvendig for at kunne tilbyde almindelig funktionalitet, såsom automatisk log-in og online indkøbskurv.

En cookie er en passiv fil og kan således ikke indsamle oplysninger fra din enhed eller sprede virus eller andre skadelige programmer. Nogle cookies placeres af andre parter (såkaldte tredjeparter) end den, som står i adresselinjen (URL’en) i browseren, f.eks. annoncører og/eller mediebureauer. Det betyder, at der gemmes cookies fra andre parter end JP/Politikens Hus. Du vil på vores sider blive mødt af en samtykkeboks, der giver dig mulighed for at tilpasse dine præferencer i forbindelse med, om tredjeparter må behandle dine cookies.

Samtykke

Alle vores websites har en liste over cookies. På nedenstående links ses en liste over cookies på vores store websites:

 

Første gang du besøger vores websites, vil du blive mødt af en samtykkeboks, der giver dig mulighed for at acceptere eller afvise brug af ikke-nødvendige cookies.

Du kan altid få et overblik over de tilladelser, du har givet, eller ændre dit samtykke ved at klikke på "Administrér samtykke" linket på vores websider.

Hvis du ikke ønsker at give tilladelse til brug af ikke-nødvendige cookies, kan du fortsat få adgang til tredjepartsindhold på de fleste af vores websider ved at betale for vores indhold eller ved at logge ind, hvis du allerede er abonnent.

Formål med cookies

Når du giver samtykke til brug af cookies, accepterer du, at JP/Politikens Hus bruger cookies til følgende formål:

  • Dokumentation overfor annoncører til at klarlægge værdien af deres annoncering.
  • Adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering og journalistisk indhold.
  • Registrering af antallet af adblocking besøgende.
  • Forbedring af teknisk funktionalitet.
  • Forbedring af redaktionelt indhold.
  • Trafikmåling.

Oplysninger indsamlet via cookies kan være personoplysninger knyttet til dig som person og/eller til den enhed, hvorfra du har opnået adgang.

Cookies kan indsamle personoplysninger om dig, f.eks. din IP-adresse og adfærd på vores digitale tjenester. Disse oplysninger kan bruges til adfærdsbaseret individuel målretning af annoncering, i det redaktionelle arbejde til videreudvikling og forbedring af vores digitale tilbud og øvrige tjenester samt til profilering. Cookieinformationer bruges først og fremmest som dokumentation over for vore annoncører til at klarlægge værdien af deres annonceindrykninger. Samtidig sikrer cookies, at du ikke ser de samme annoncer igen og igen, ligesom alle klik på annoncer registreres.

Cookies bliver yderligere anvendt til måling af annonceblokering via adblocking. Adblocking er en teknologi, der forhindrer annoncer i at blive vist på forskellige websider. Vi opsamler oplysninger om, hvor mange der tilgår vores websites med adblocking programmer. Formålet er at undersøge, hvor stor en andel af vores sidevisninger, der blokeres for annoncevisninger samt give mulighed for, i anonymiseret form, at kommunikere til de brugere, der blokerer for annoncer på vores websites. Da annoncer er en nødvendig del af vores forretningsmodel, som gør det muligt for os at levere kvalitetsjournalistik, er det vigtigt, at vi løbende kan monitorere den aktuelle status og kommunikere denne videre til potentielle samarbejdspartnere og annoncører.

Har du oprettet en profil, vil de digitale oplysninger yderligere kunne kobles til din profil.

Tredjepartscookies

Når du anvender vores websider, ønsker tredjeparter (typisk annoncører) at indsamle information omkring din adfærd. Første gang du besøger en af vores websider, vil du derfor blive præsenteret for en samtykkeboks, som giver dig muligheden for at acceptere eller afvise, at tredjeparter placerer cookies. Du kan læse privatlivspolitikken hos de enkelte annoncører, som du finder samme sted, som du afgiver dit samtykke. Selvom informationen indsamles via JP/Politikens websider, så har JP/Politiken ikke adgang til disse data. Det er udelukkende information, som indsamles af tredjeparter. Dit samtykke er nødvendigt for, at tredjeparterne har et retligt behandlingsgrundlag. Disse samtykker indhentes gennem en fælles europæisk branchestandard udviklet af IAB, som medier, mediebureauer og teknologivirksomheder over hele Europa har tilsluttet sig. Du kan læse mere herom i IAB Transparency & Consent Framework her.

Fælles dataansvar

Sociale medier

Flere steder på vores websider lagres der cookies og pixels, når der benyttes tjenester og komponenter fra sociale medier såsom Facebook, Google, YouTube m.v. Ved benyttelsen af disse tjenester og komponenter vil tredjeparten typisk modtage tekniske data om din browser, IP-adresse og hvilke sider du besøger.

Er du samtidig med dit besøg hos os logget ind på f.eks. Facebook eller Google, er det muligt for leverandører at sammenstille disse data med din profil.

For den slags behandlinger er JP/Politikens Hus fælles dataansvarlig med leverandøren af de/de pågældende tredjepartscookies. Du kan læse mere i udvalgte tredjeparters egne privatlivspolitikker her:

Dansk Online Index

JP/Politikens Hus er tilsluttet Dansk Online Index, der fører statistik over trafikken på danske websites. Målingen udføres af Gemius SA på vegne af Danske Medier Research ApS. Når du besøger vores websites, lagres der cookies fra domænet *.gemius.pl på din enhed til brug for indsamling af oplysninger om IP, tekniske oplysninger om enhed, browser version mv. med henblik på udarbejdelse af statistik. Brug af cookies finder sted på grundlag af samtykke, der til enhver tid kan trækkes tilbage ved at slette cookies, hvorved indsamlede data i praksis ikke længere kan sammenkædes med din enhed. Nedenfor finder du en vejledning til at slette cookies.

JP/Politikens Hus og Danske Medier Research er fælles dataansvarlig for den del af målingen, der består af lagringen af cookies samt indsamlingen af oplysninger på de registreredes enheder.

De registrerede oplysninger overlades til vores samarbejdspartner Danske Medier Research ApS, som behandler disse med henblik på at genere statistik om brugen af vores website. Retsgrundlaget for dette er vores legitime interesse i at få udarbejdet retvisende statistik om brugere af websitet samt optimere driften og udviklingen af samme, jf. databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f.

Du kan læse mere i Dansk Online Index’ privatlivspolitik her.

Behandling af personoplysninger i forbindelse med annoncering

JP/Politikens Hus har fastsat retningslinjer for indsamling og behandling af personoplysninger, som sker i forbindelse med annoncørers og mediebureauers (herefter ’Indkøberen’) annoncering fra digitale tjenester ejet af JP/Politikens Hus. Retningslinjerne gælder for alle aktiviteter i forbindelse med placering af annoncer på vores sider.

Ved Indkøberens annoncering på vores sider giver JP/Politikens Hus Indkøberen mulighed for ved hjælp af egne eller af tredjepartsteknologier at indsamle personoplysninger om JP/Politikens Hus’ brugere.

JP/Politikens Hus og Indkøberen er fælles dataansvarlige for indsamling og transmission af personoplysninger til Indkøberen om JP/Politikens Hus’ brugere på vores sider.

Du kan læse mere i vores dataretningslinjer for behandling af personoplysninger i forbindelse med annoncering her.

 

Dine rettigheder

Ret til indsigt

Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som JP/Politikens Hus behandler om dig, med visse undtagelser, der er fastsat i lovgivningen. Du kan til enhver tid se, hvilke oplysninger, vi har registreret om dig på Medielogin eller ved at henvende dig til vores kundeservice.

Ret til at gøre indsigelse

Du har en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring. Du har mulighed for at sende os en mail på privatlivspolitik@jppol.dk, hvis du ikke ønsker, at dine data benyttes til at målrette indhold og annoncer til dig. Hvis du gør indsigelse, betyder det ikke, at du vil se mindre indhold eller færre annoncer. De vil blot ikke blive udvalgt til dig på basis af dine interesser.

Ret til berigtigelse

Du har ret til berigtigelse af dine personoplysninger. Du kan berigtige dine personoplysninger via Medielogin, hvor du kan se og ændre, hvilke stamoplysninger vi har registreret på dig eller ved at henvende dig til vores kundeservice.

Ret til sletning

Du har i særlige tilfælde ret til at få dine personoplysninger slettet. Du kan til enhver tid slette dit Medielogin. Du skal være opmærksom på, at såfremt du har digitale abonnementer, vil de ikke blive afmeldt ved en eventuel sletning. For at opsige dine abonnementer skal du henvende dig til kundeservice.

Begrænsning af behandling

Du har ret til at modsætte dig behandlingen af dine personoplysninger og få behandlingen af dine personoplysninger begrænset. Særligt har du en ubetinget ret til at modsætte dig behandling af dine personoplysninger til brug for direkte markedsføring.  Det betyder ikke, at du vil se mindre indhold eller færre annoncer. De vil blot ikke blive udvalgt til dig på basis af dine interesser.

Ret til dataportabilitet

I visse tilfælde har du ret til at bede om at få en oversigt over dine personlige oplysninger i et struktureret og maskinskrevet format, ligesom du kan have ret til at bede os om at overlevere disse oplysninger til en anden dataansvarlig.

Betingelser

Hvis du ønsker at gøre brug af dine rettigheder som beskrevet ovenfor eller hvis du har spørgsmål eller er uenig i den måde, vi behandler dine personoplysninger på, er du velkommen til at kontakte os på privatlivspolitik@jppol.dk.

I forbindelse med henvendelser, beder vi dig give os tilstrækkelige oplysninger til, at vi kan identificere dig og behandle din henvendelse, f.eks. e-mailadresse eller kundenummer. Det vil ikke være muligt for os at opfylde din anmodning om indsigt ved kun at have dit for- og efternavn, da vi har mange dubletter.

Du kan også indgive en klage til:

Datatilsynet

Borgergade 28, 5. sal

1300 København K

E-mail: dt@datatilsynet.dk.

 

Ændringer til privatlivspolitikken

Vi forbeholder os retten til at ændre denne privatlivspolitik grundet væsentlige ændringer i lovgivningen, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funktioner eller for at forbedre hjemmesiden.

 

(Opdateret 21. september 2021)