Watch Medier sender FinansWatch i luften i Norge midt i corona-krisen

Få uger efter åbningen af FinanzBusiness i Tyskland lancerer Watch Medier nu FinansWatch i Norge, der går helt tæt på virksomheder og personer i den norske finanssektor med uafhængig, kritisk og fair nyhedsjournalistik.

Watch Medier tog i dag endnu et skridt i en ambitiøs international satsning. Med lanceringen af FinansWatch i Norge har Watch Medier nu etableret sit første dedikerede erhvervsmedie på det norske mediemarked.

Målgruppen er beslutningstagere i den norske finanssektor, og FinansWatch vil fra den nyetablerede redaktion i Oslo dække finanssektoren bredt og følge både virksomheder og nøgleaktører inden for bank, forsikring, pension, fintech, kapitalforvaltning og resten af den finansielle sektor.

Watch Mediers direktør, Anders Heering, har store forventninger til, at det danskudviklede koncept også kan stå prøven i det norske marked.

“Der er hård konkurrence om de norske erhvervslæsere, men vi tror på, at vi med vores koncept tilbyder noget andet end de eksisterende aktører på markedet – nemlig en kontinuerlig dækning af hele den norske finanssektor. Derfor er vi også overbeviste om, at der er en plads til FinansWatch i Norge, hvis vi lever op til vores egne redaktionelle ambitioner,” siger Anders Heering.

I spidsen for den fem mand store redaktion i Oslo står chefredaktør Magnus Eidem, der har en baggrund som mangeårig erhvervsjournalist på Dagens Næringsliv. Efter måneders forberedelse er han glad for nu at kunne præsentere et rendyrket nichemedie til den norske finanssektor.

”FinansWatch skal gøre læserne klogere på den norske finansverden gennem uafhængig, kritisk og fair nyhedsjournalistik med fokus på substansen. Det vil vi arbejde hårdt på hver eneste dag. Vi vil følge branchen kontinuerligt og interessere os for de store aktører og temaer, men også de mindre, der kun sjældent finder vej til spalterne i de brede erhvervsmedier i Norge,” siger Magnus Eidem.

Både den tyske lancering og åbningen i dag i Norge blev meldt ud i februar, inden corona-krisen vendte op og ned på verden. Krisen til trods, har Watch Medier valgt at åbne de nye medier med baser i henholdsvis Frankfurt og i Oslo som planlagt.

”Det har da ikke gjort lanceringerne lettere. Men behovet for et medie med vores fokus er ikke blevet mindre af corona-krisen. Tværtimod. Vi har et langt perspektiv, og vi har glædet os til at komme i gang,” siger Anders Heering.

FinansWatch i Norge er det 15. nichemedie under Watch Medier, der driver 13 digitale erhvervsmedier i Danmark og FinanzBusiness i Tyskland. Watch Medier er en del af JP/Politikens Hus og beskæftiger omkring 70 redaktionelle medarbejdere.