Watch Medier lancerer ambitiøs international vækstplan

Watch Medier realiserer i foråret første led i ny international vækststrategi og etablerer nye finansmedier i Tyskland og Norge.

Watch Medier gør nu alvor af sine internationale ambitioner og udvider nicheforretningen uden for Danmark.

I løbet af foråret lancerer det hastigt voksende mediehus medier i henholdsvis Tyskland og Norge. Medierne skal dække de lokale finansvirksomheder fra selvstændige redaktioner i Frankfurt og Oslo. Mens det tyske medie kommer til at hedde FinanzBusiness, bliver navnet på det norske medie det i Danmark velkendte FinansWatch.

”Vi har i Danmark bevist, at der er et behov for målrettet, digital erhvervsjournalistik baseret på klassiske publicistiske dyder. Nu er vi klar til at lancere vores koncept uden for landets grænser samtidig med, at vi fortsætter investeringerne på det danske marked,” siger adm. direktør for Watch Medier, Anders Heering.

Watch Medier har over de seneste år lanceret en række nye abonnementsfinansierede danske erhvervsmedier og opbygget en af landets største erhvervsredaktioner. Konceptet bygger på uafhængig, kritisk og fair nyhedsjournalistik med fokus på de vigtigste brancher i dansk erhvervsliv. Det er samme tilgang, som Watch Medier nu ruller ud til nye markeder i det, der er mediehusets mest ambitiøse satsning til dato.

”Det kommer til at kræve hårdt arbejde, ydmyghed og tålmodighed, men vi tror på vores model og vores evne til at eksekvere den,” siger Anders Heering.

Der er da også hentet erfarne kræfter ind til at starte de to nye medier op. I Tyskland er 50-årige Erhard Krasny ansat som chefredaktør for FinanzBusiness, der vil have fokus på den tyske banksektor. Han kommer fra en stilling som leder af Bloombergs tysksprogede redaktion. Som medredaktør får han Archibald Preuschat, der er hentet fra en stilling som redaktør på Börsen Zeitung og har lang erfaring fra Wall Street Journal og Dow Jones’ nyhedstjeneste.

I Norge står 45-årige Magnus Eidem i spidsen for FinansWatch, der ligesom i Danmark stiller skarpt på virksomheder og personer i finanssektoren – herunder bank, forsikring og pension. Magnus Eidem har 14 års erfaring fra Dagens Næringsliv og får selskab af 30-årige John Seljehaug, der er ansat som medredaktør og kommer fra Finansavisen.

Watch Medier er ejet af JP/Politikens Hus. Her glæder adm. direktør og formand for Watch Mediers bestyrelse, Stig Ørskov, sig over den internationale ekspansion.

”Med en enestående vækst har Watch Medier bevist, at der er et stort og betalingsvilligt publikum til erhvervsjournalistik af højeste kvalitet. Vi er slet ikke færdige med at vokse på det danske marked, men vi har stor tiltro til, at formlen også virker på andre markeder. Det er en stor glæde, at vi nu får mulighed for at lancere et dansk-udviklet journalistisk koncept på et internationalt marked. Og vi føler os ret sikre på, at vi ikke kan gå helt galt i byen ved at satse på det stærkeste indhold og de bedste journalister.”

Watch Medier udgiver i dag 13 digitiale, abonnementsbaserede nichemedier, der dækker de vigtigste brancher i dansk erhvervsliv med uafhængig, kritisk og fair erhvervsjournalistik. Watch Medier har hovedredaktion i København og kontorer i Aarhus, på Christiansborg, i Bruxelles og i New York og beskæftiger samlet set cirka 100 medarbejdere.