40-årige Øyvind Henriksen bliver redaktør for EiendomsWatch, der lanceres i efteråret. Foto: Stian Olsen

Watch Medier lancerer nyt norsk medie for ejendomsbranchen

Watch Medier udvider sine aktiviteter i Norge og lancerer et nyt, digitalt abonnementsmedie om den norske ejendomsbranche.

Til efteråret tager Watch Medier endnu et skridt på det norske marked, når et nyt branchemedie om ejendomsbranchen i Norge lanceres. EiendomsWatch bliver navnet, der – som sit danske søstermedie – skal følge selskaberne og personerne i ejendomsbranchen tæt.

"Ejendomsbranchen er en af de vigtigste brancher i norsk erhvervsliv, og vi ser, at der er både plads til og behov for et ambitiøst og uafhængigt medie, som tager branchen alvorligt. Både når det går godt, og når det går skidt. Vi står for kritisk og fair erhvervsjournalistik med fokus på substansen, og det skal også være fundamentet for EiendomsWatch", siger Watch Mediers internationale redaktør, Rasmus Emborg.

Watch Medier er ejet af JP/Politikens Hus og driver allerede 15 danske branchemedier. Selskabet har store internationale ambitioner, og modellen med abonnementsbaserede branchemedier rulles nu ud i både Tyskland og Norge. I maj sidste år blev FinanzBusiness og FinansWatch lanceret med dedikerede redaktioner i henholdsvis Frankfurt og Oslo. Desuden har ShippingWatch med hovedredaktion i København netop indledt en norsk offensiv med en fast repræsentation i Norge. Nu fortsættes den norske satsning med lanceringen af EiendomsWatch.

"Vi er meget glade for at være i Norge. Finansbranchen har taget godt imod FinansWatch, og vi har også store forventninger til EiendomsWatch, som både skal give læserne eksklusive nyheder og overblik over, hvad der sker i branchen", siger Rasmus Emborg.

Det bliver 40-årige Øyvind Henriksen, der i rollen som redaktør skal stå i spidsen for EiendomsWatch. Øyvind Henriksen var med i etableringen af det norske erhvervsmedie E24, hvor han arbejdede i over 14 år som journalist, nyhedschef og redaktør, før han skiftede til Watch Medier. Han er godt i gang med at sammensætte resten af redaktionen.

"Jeg glæder mig til at komme i gang. Det er meget spændende at etablere et nyt medie, men vi ved, at succesen opnås gennem hårdt arbejde over et stykke tid", siger Øyvind Henriksen.

Udover EiendomsWatch planlægger Watch Medier at lancere endnu et branchemedie i Norge i år. Arbejdet med at rekruttere journalister til det nye medie er i fuld gang, og lanceringen forventes at ske i løbet af efteråret.