Anders Lie Brenna

Watch Medier lancerer nyt medie for den norske energibranche

Watch Medier fortsætter væksten i Norge og lancerer inden længe et nyt medie om energibranchen.

I løbet af efteråret tager Watch Medier et nyt stort skridt på det norske marked, når et nyt medie om energibranchen i Norge lanceres. Mediet kommer til at hedde EnergiWatch, og lige som sit danske søstermedie med samme navn vil det dække virksomhederne og personerne i energibranchen tæt.

– Energibranchen er en af de vigtigste brancher i norsk erhvervsliv, måske den allervigtigste, og vi ser, at der er både er plads og behov for et ambitiøst og uafhængigt medie, som tager hele branchen alvorligt. Både når det går godt, og når det går dårligt. Vi står for kritisk og fair erhvervsjournalistik med fokus på substansen. Det skal også være fundamentet for EnergiWatch, siger international redaktør Rasmus Emborg, Watch Medier.

I Danmark driver Watch Medier, som er ejet af JP/Politikens Hus, 16 branchemedier – herunder EnergiWatch, som dækker den danske energibranche, og som vil få et tæt samarbejde med det nye norske energimedie. Samtidig udgives det engelsksprogede medie EnergyWatch.

Watch Medier har store internationale ambitioner, og modellen med abonnementsbaserede branchemedier rulles i disse år ud i både Tyskland og Norge. I den norske medieportefølje har selskabet allerede FinansWatch, EiendomsWatch og AdvokatWatch.

– Vi er vældig glade for at være i Norge, hvor det er et stort potentiale for B2B-medier. Vores første norske medier er blevet taget rigtig godt imod, og vi har også store forventninger til EnergiWatch, som skal give læserne eksklusive nyheder samt et dagligt overblik over, hvad der sker i branchen, siger Rasmus Emborg.

Det bliver Anders Lie Brenna, 48, der i rollen som redaktør skal stå i spidsen for EnergiWatch. Brenna er en af Norges mest erfarne energijournalister og har tidligere arbejdet for to andre norske energimedier, enerWE og Europower. Det seneste halve år har han været norsk korrespondent for danske EnergiWatch. Anders Lie Brenna er godt i gang med at sammensætte resten af redaktionen.

– Norge er en energination, og energi er verdens vigtigste vare. Den norske energibranche spiller en nøglerolle for Norge, Europa og resten af verden, og jeg ser et behov for langt mere erhvervsjournalistik om mulighederne og udfordringene for virksomheder og personer i branchen. Vi skal dække hele energibranchen, og jeg glæder mig til at komme i gang, siger Anders Lie Brenna.