Fra venstre: Journalist Ole Andersen, journalist Sacha Sennov og redaktionschef Henrik Tüchsen.

Watch Medier lancerer nyt erhvervsmedie om kapitalfonde og venturebranchen

Watch Medier lancerer sit 14. danske erhvervsmedie, KapitalWatch, der sætter fokus på kapital- og venturefonde, business angels og andre investeringsselskaber.

Danske investorer, iværksættere og større virksomheder på jagt efter kapital får nu et nyt erhvervsmedie, KapitalWatch. En dedikeret redaktion vil dagligt levere uafhængig, kritisk og fair erhvervsjournalistik om kapitalfonde, om venturebranchen, om velhavende familiers og statsfondenes investeringer i dansk erhvervsliv.

Denne type investorer og fonde spiller en stadig større rolle i dansk erhvervsliv, og deres aktiviteter bliver ikke mindre med den bølge af generationsskifter, der venter. Vi vil dække sektoren med nyheder, tendenser og historier om menneskene bag investeringerne,” siger Watch Mediers redaktionschef Henrik Tüchsen, der også bliver redaktør for det nye medie.

Titusinder af familieejede virksomheder forventes de kommende år at stå over for generationsskifter.

Et andet fokusområde for KapitalWatch er virksomheder, der ikke er nær så langt i deres udvikling, nemlig startups. Danske startups tiltrak i 2019 ifølge Vækstfonden mere end 3,8 mia. kr. i venturekapital. Det er én mia. kr. mere end i 2018.

"Startups er altid på udkig efter ny kapital for at komme videre, og ventureinvestoren har altid appetit på en god investering. Her spiller både business angels, velhavende familiers investeringsselskaber, kapital- og ventureselskaber en stadig større rolle, og der gemmer sig mange gode historier der, som vi vil fortælle," siger Henrik Tüchsen.

Andre helt centrale aktører, når det handler om at rejse kapital og bringe virksomheder videre i deres udvikling, er de statslige fonde, først og fremmest Vækstfonden og Innovationsfonden.

Sidste år fyldte Vækstfonden ca. 20 pct. af ventureinvesteringerne i Danmark. I år medvirker Vækstfonden enten direkte eller gennem fonde i ca. 50 pct. af den venturekapital, der flyder ud til danske virksomheder. Vækstfonden har i 2020 frem til i dag foretaget egenkapitalinvesteringer i 224 virksomheder for over en halv mia. kr.

Der findes desuden i dag tusinder af danske business angels, der på forskellige niveauer investerer i virksomheder.

"Vi tror på, at et medie som KapitalWatch med uafhængig, fair og kritisk journalistik kan spille en rolle ved at gå tæt på disse forskellige typer af investorer," understreger Henrik Tüchsen.

KapitalWatch henvender sig til alle med interesse for den meget store rolle, som fonde, investeringsselskaber og business angels spiller i dansk erhvervsliv.

Redaktionen bakkes op af historier fra mere end 60 reportere på Watch Mediers øvrige 13 nichemedier i Danmark.

Yderligere information

Redaktionschef på Watch Medier, Henrik Tüchsen: Mobil: 2019 4073. Mail: ht@watchmedier.dk