Watch Medier fortsætter vækst og investeringer

Trods store investeringer i nye redaktionelle initiativer kommer Watch Medier ud af 2021 med det bedste driftsresultat i mediehusets historie.

Watch Medier har på få år etableret sig som en dominerende aktør inden for dansk erhvervsjournalistik. Fra landets største erhvervsredaktion udgives mere indhold om dansk erhvervsliv end noget andet sted. Den position blev styrket yderligere i 2021, hvor der samtidig blev investeret massivt i mediehusets internationale vækstplan. Og investeringerne fortsætter i 2022.

”Vi kan konstatere, at der er en stor efterspørgsel på uafhængig, kritisk og fair virksomhedsjournalistik skrevet af dygtige fagjournalister. Både i og uden for Danmark. Derfor fortsætter vi investeringerne i eksisterende såvel som nye medier,” siger Anders Heering, chefredaktør og adm. direktør for Watch Medier.

Watch Medier udgiver i dag 15 danske nichemedier og har netop annonceret det 16., DetailWatch. I 2021 blev MobilityWatch etableret i Danmark, ligesom Watch Medier udvidede sin tilstedeværelse i både Norge og Tyskland.

De internationale investeringer præger den samlede bundlinje for 2021, der viser et overskud før skat på 1,2 mio. kr. Det dækker over et driftsresultat i den danske forretning på 18,2 mio. kr. – det største i Watch Mediers historie.

”Vi er stolte af at have skabt en forretning, der indtil videre kan finansiere vores ambitiøse danske og internationale vækstplaner over driften. Det koster penge at opbygge abonnementsforretninger – ikke mindst i udlandet. Men vi følger vores planer og er meget tilfredse med udviklingen,” siger Anders Heering.

I Norge fik FinansWatch i efteråret to nye søstermedier med lanceringen af EiendomsWatch og AdvokatWatch, mens opkøbet af nichemediet Versicherungsmonitor i Tyskland styrkede Watch Mediers dækning af den tyske finanssektor, hvor mediehuset i forvejen er aktivt med FinanzBusiness. Og investeringerne stopper ikke her.

”Vi forventer at øge hastigheden i vores vækstplan. Både i Danmark og internationalt. Det kommer helt sikkert også til at præge regnskabet for 2022,” siger Anders Heering.

Watch Medier er 100 pct. ejet af JP/Politikens Hus og beskæftiger i dag cirka 170 medarbejdere på hovedkontoret i København samt kontorer i Aarhus, Bruxelles, New York, Frankfurt, Køln og Oslo.

Mediehuset blev etableret i 2010 og har siden skabt en unik succeshistorie baseret på klassiske journalistiske dyder og en digital abonnementsmodel.

”Vores forretningsmodel tillader os at bruge stort set alle vores kræfter på at skabe værdi for vores læsere. Vi laver relevant og unik erhvervsjournalistik og finansierer den via abonnementssalg. Mere gammeldags fås det næppe. Vores model virker,” siger Anders Heering.

Kontaktinfo:
Anders Heering, chefredaktør og adm. direktør – tlf. 20 19 40 44