Redaktør Louise Reseke, Watch Medier

Watch Medier åbner erhvervsmedie om detailbranchen

Watch Medier har i dag lanceret DetailWatch, der stiller skarpt på virksomheder og profiler i den danske detailbranche.

Den danske detailbranche får fra i dag en stærkere erhvervsjournalistisk dækning. Tirsdag gik Watch Mediers nye erhvervsmedie, DetailWatch, i luften.

DetailWatch dækker detailbranchen med særligt fokus på e-commerce. Ambitionen er at skabe uafhængig, kritisk og fair erhvervsjournalistik om branchens mange virksomheder og profiler – inden for dagligvarehandel, mode, bolig, design og specialvarer.

”Detailbranchen er en del af alle danskeres hverdag, men også en slagkraftig stemme i samfundet, som den seneste uge om noget har vidnet om. Samtidig står branchen i en historisk omstilling, hvor kravene og forventningerne til detailvirksomhedernes klimaindsats, ansvarlighed og bæredygtighed er større end nogensinde,” siger redaktør Louise Reseke og tilføjer, at virksomhederne desuden skal leve op til kundernes ønske om både spændende, fysiske købsoplevelser og lette og hurtige e-handels-løsninger. ”Den brydningstid byder på et væld af gode historier, som vi glæder os til at dække,” siger hun.

DetailWatch dækker detailbranchen fra redaktioner i København og Aarhus i tæt samspil med Watch Mediers andre erhvervsmedier og kontorer i Bruxelles og i New York. Ud over de brede tendenser og omvæltninger i detailbranchen vil mediet sætte fokus på konkrete resultater og nøglepersoner i branchen.

”Allerede før corona-krisen var danskernes indkøbsvaner under forandring. Den forandring er kun accelereret de seneste to år, og derfor ser vi ind i en fremtid, hvor gamle aktører i detailbranchen vil forny sig eller forsvinde, nye teknologier vil ændre indkøbsoplevelsen, og udenlandske aktører ser mod den danske detailsektor. Med andre ord er der i høj grad behov for et troværdigt, uafhængigt medie, der sætter dagsordenen i branchen med kritisk og fair journalistik,” siger Henrik Tüchsen, redaktionschef på Watch Medier.

DetailWatch er en del af Watch Medier, som er ejet af JP/Politikens Hus. Watch Medier er Danmarks største erhvervsredaktion og udgiver med DetailWatch 16 danske, abonnementsfinansierede nichemedier. Mediehuset er desuden i gang med en international vækststrategi og har foreløbig etableret tre norske erhvervsmedier og driver desuden to tyske finansmedier. For nylig offentliggjorde Watch Medier desuden, at man har købt branchemediet Kommunikationsforum i Danmark.