Vestas skal levere vejrudsigter til Vejret.dk

__
Aarhus/København: 1. april 2012 får danskerne en helt ny og på mange måneder unik vejrtjeneste, når de klikker ind på Vejret.dk via computeren eller mobilen. Vestas og Ekstra Bladet har indgået en samarbejdsaftale om, at vindmølleproducenten dagligt skal levere
vejrudsigter, observationer og statistik til en række af Ekstra Bladets medieplatforme.

”Vestas har over 30 års erfaring med vind og vejr. Igennem de seneste år har vi opbygget en stor meteorologisk afdeling, så vi kan rådgive vores kunder over hele kloden bedst muligt i forhold til placering af møller m.m. Et biprodukt i den sammenhæng er ganske almindelige
vejrudsigter. Dem vil vi gerne dele med offentligheden, da vi er ret stolte af vores formåen, som er fuldt på højde med nationale meteorologiske institutter,” siger Lars Christian Christensen,Vice President i Vestas’ vejrafdeling, Plant Siting and Forecasting.

Ekstra Bladet er ansvarlig for Vejret.dk, som blandt andet også bruges af JP/Politikens Hus’ tre dagblade samt Politikens Lokalaviser på deres hjemmesider. Hidtil har en udenlandsk udbyder leveret vejrudsigter og observationer til Vejret.dk. Fremover bliver det danske Vestas, som skal stå for vejrudsigterne på Vejret.dk og i Ekstra Bladets trykte udgave af avisen.

Poul Madsen, chefredaktør for Ekstra Bladet glæder sig til samarbejdet:

”Vejrudsigterne er jo noget af det, som brugerne, læserne og seerne interesserer sig allermest for. Nu kan vi give vores version af vejret en ekstra dimension og fortælling, som vi ikke kan få på samme måde hos andre vejrleverandører, og som andre danske medier sikkert også får svært ved at matche. Jeg er derfor glad for at kunne offentliggøre vejrsamarbejdet med Vestas i dag,” siger Poul Madsen.

På samme vis har projektleder på Vejret.dk, Morten Stephensen store forhåbninger til det nye vejrsamarbejde:

”Samarbejdet med Vestas betyder, at vi nu har mulighed for at gentænke og bygge Vejret.dk helt forfra. Vi går benhårdt efter at lave Danmarks bedste vejrtjeneste, der på web, mobil og web-tv skal informere danskerne om vejret i Danmark og i resten af verden. Vi har en klar målsætning om, at det nye Vejret.dk skal være en af danskernes absolut fortrukne kilder til vejrudsigter. Både når de skal hjem fra arbejde, og når de holder fri. I al beskedenhed mener vi, at vejrinteresserede danskere godt kan begynde at glæde sig til lanceringen af det nye Vejret.dk næste år,” udtaler Morten Stephensen.
__