Tipsbladet i Ekstra Bladet fra den 5. oktober

Tipsbladet og Ekstra Bladet har indgået en aftale, der betyder, at Tipsbladet fremover distribueres i hele Ekstra Bladets fredagsudgave.

Fra fredag den 5. oktober 2012 udkommer Tipsbladet inde i Ekstra Bladet. Samtidig trækker Tipsbladet sit oplag fra løssalg og Ekstra Bladet bliver dermed den eneste salgskanal for den traditionsrige fodboldavis, der udkom første gang i 1948. Det Tipsbladet, som læserne kender, vil bestå i sin helhed. Og avisen skrives og redigeres fortsat af Tipsbladet A/S, uafhængigt af Ekstra Bladet.

- Aftalen med Ekstra Bladet er et stort skridt på vejen mod at realisere vores strategi om at være et indholdshus med fokus på fodbold, udtaler direktør ved Tipsbladet, Thomas Lue Lytzen. - Samarbejdet sikrer os en langsigtet og bæredygtig udvikling af den trykte udgave.
Et større oplag og væsentligt flere læsere vil give os flere kommercielle muligheder og ro til at fokusere på at skrive Danmarks bedste fodboldavis.

For Ekstra Bladet har det været afgørende, at de nuværende abonnenter og løssalgskøbere tilbydes de samme udgaver som hidtil. Læserne af Tipsbladet vil endda opleve at få mere avis, billigere. Ekstra Bladet koster 18 kr. om fredagen. Tipsbladet har hidtil kostet 35 kr.

- Ekstra Bladet har altid været i teten, når det handler om at gribe nye muligheder i mediebranchen. Vi er blandt de få, der har opbygget en rentabel digital forretning, og nu går vi igen utraditionelle veje. Med samarbejdet med Tipsbladet viser vi, at to uafhængige mediehuse i fællesskab kan styrke hinanden og give læserne endnu flere og bedre oplevelser, udtaler ansvarshavende chefredaktør ved Ekstra Bladet, Poul Madsen.

På Ekstra Bladets sportsredaktion er sportschef Allan Olsen begejstret over samarbejdet:

- Vi glæder os over at kunne byde læserne af Tipsbladet velkommen til Ekstra Bladet. Ekstra Bladets skarpe nyhedsvinkel kombineret med Tipsbladets indsigt i og fokus på fodbold er ganske enkelt en fremragende cocktail, fortæller Allan Olsen.

I forbindelse med indgåelsen af samarbejdet har Tipsbladet besluttet at sætte en ny mand i spidsen for redaktionen og har udnævnt Troels Bager Thøgersen til chefredaktør.

- Vi har et unikt, ugentligt fodboldblad og et hastigt voksende tipsbladet.dk, der i sammenspil giver vores læsere reel indsigt og kritisk analyse af professionel fodbold anno 2012. Jeg glæder mig over, at vi nu når ud til endnu flere læsere, udtaler Troels Bager
Thøgersen.

Om Tipsbladet
Tipsbladet har siden 1948 leveret fodboldnyheder til danskerne og er i dag et moderne mediehus, der leverer indhold, såvel til egne som til eksterne platforme og medier. På tipsbladet.dk og tilhørende apps finder brugerne hver dag danske og internationale fodboldnyheder. Og hver fredag klæder den trykte udgave af Tipsbladet læserne på til weekenden og den kommende uge med interviews, baggrund, reportager og analyser af verdens mest populære sport.

Efter sidste års mindre underskud – der i høj grad kunne tilskrives omkostninger i forbindelse med den manglende liberalisering af spillelovgivningen samt overgangen fra to til én ugentlig udgave – er Tipsbladet A/S kommet ud af 1. halvår 2012 med et overskud på 1,7 mio. kr. før afskrivninger, finans og skat (EBITDA) af en omsætning på 10,3 mio. kr.