Sø- og Handelsretten. Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Sø- og Handelsretten giver Konkurrencerådet medhold i sagen om Mediecenter Danmark

Sø- og Handelsretten har i dag givet Konkurrencerådet medhold i sagen om Mediecenter Danmarks samarbejde med virksomheden MPE Distribution. Dermed stadfæstes Konkurrencerådets afgørelse fra 30. august 2017 om, at de to virksomheder i strid med konkurrenceloven har delt kunder imellem sig på markedet for adresseløse forsendelser.

Som ejere af Mediecenter Danmark var det vigtigt for JP/Politikens Hus at få prøvet Konkurrencerådets afgørelse i Sø- og Handelsretten.

Mediecenter Danmark var af den opfattelse, at MPE Distribution ikke var konkurrent, men at MPE Distribution på vegne af Mediecenter Danmark agerede som salgsagent over for kunder i Jylland. Formålet var ikke at begrænse konkurrencen, men at udvide det direkte salg af adresseløse forsendelser til konkurrencedygtige priser.

Vi må konstatere, at Sø- og Handelsretten ikke anerkender, at der var tale om et agentforhold.

Sammen med vores juridiske rådgivere vil vi nu studere afgørelsen grundigt, før vi tager stilling til vores eventuelle næste skridt.

Konkurrencerådet besluttede allerede i forbindelse med sin afgørelse i 2017, at sende sagen videre til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet til strafferetlig vurdering. Det skal dog bemærkes, at anklagemyndigheden allerede tidligere i forløbet har besluttet at opgive sigtelserne mod JP/Politikens Hus som moderselskab for Mediacenter Danmark.

Mediacenter Danmark, som er ejet af JP/Politikens Hus, afviklede sine aktiviteter med udgangen af 2017 og har derfor ikke længere nogen aktivitet.