Skandinaviens største talkshow ’Skavlan’ på Politiken.dk

 

Skandinaviens største talkshow ’Skavlan’ bliver ægte skandinavisk, når det fra på søndag den 14. februar også kan ses i Danmark på politiken.dk. Mellem 2,5 og 3 millioner svenskere og nordmænd ser med i en hel time hver uge, når værten, Fredrik Skavlan, interviewer politikere, skuespillere, sportsfolk og andre, der har en vigtig og ofte meget personlig historie.

Politiken har indgået en aftale med produktionsselskabet Monkberry, som står bag det anerkendte talkshow, om at Politiken publicerer programmet på web – dermed får danskerne også direkte adgang til et talkshow, som ellers har været forbeholdt seere af SVT og NRK.

”Det er et fremragende talkshow, som formår at være klogt og underholdende på én gang. Skavlan er utrolig godt selskab, og det er hans gæster også. Det er menneske-tv, når det er bedst,” siger Bo Lidegaard, ansvarshavende chefredaktør på Politiken, som fremhæver programmets evne til at trække de store navne i studiet. På gæstelisten har været store navne som Kofi Annan, Bill Gates, Jay Z, Al Gore, Tony Blair, Kevin Costner… og også danske gæster som Mads Mikkelsen og Nikolaj Coster-Waldau.

"Det er en særlig glæde, at aftalen med ’Skavlan’ lykkes netop nu, hvor der mere end længe er brug for at tale sammen på tværs af de skandinaviske lande," siger Bo Lidegaard. "Når politikerne maler fjendebilleder, er det så meget desto vigtigere, at vi lærer hinanden bedre at kende gennem mødet med store personligheder".

”Jeg glæder mig sådan til også at nå danskerne. Jeg nyder at have danske gæster, da de typisk taler mere frit og åbent end de andre skandinaver,” siger Fredrik Skavlan, som netop har været i studiet med udgave nummer 170 af Skavlan. Han er særlig tilfreds med, at der i en tv-verden, hvor alt går stadig hurtigere, også er plads til succes for langsomt tv.

”Vi har store forventninger til også at prøve at komme uden for de trygge flow-tv-rammer og ud på webtv-markedet. Det giver nye muligheder, og vi oplever, at netop Politikens målgruppe matcher vores talkshow perfekt.”

For Politiken er det endnu et skridt i retning af at blive et digitalt mediehus, der udover at være stærk på tekst og billeder, ønsker at satse på kvalitets-tv.

Det er på søndag kl. 18, at man første gang kan se Skavlan på politiken.dk, og derefter kan talkshowet ses døgnet rundt.