Saxo overtager bogstreamingtjenesten Chapter

Oprindeligt publiceret 30. september

Saxo styrker sin position i bogmarkedet og udbygger med opkøbet af Chapter positionen som en af de førende streamingtjenester på det danske marked

Efter at have udviklet og drevet Chapter i to år har Gyldendal pr. dags dato, 30. september 2022, besluttet at sælge Chapter til Saxo. Med overtagelsen cementerer Saxo sin stærke position på det danske marked for bogstreaming.

Administrerende direktør hos Saxo, Natasha Brandt, glæder sig over, at det er lykkedes at bevare Chapter på danske hænder:

“Chapter udspringer af den samme vision som Saxo, nemlig at udbrede litteraturen fra et publicistisk fundament, hvor det handler om at skabe begejstring og fællesskab om læsning. Hos Chapter er det også sket fra et dansk ståsted. Derfor er Saxo den oplagte til at tage sig godt af Chapters kunder og samarbejdspartnere og fortsat tilbyde dem et konkurrencedygtigt produkt.”

Saxo er Danmarks største onlineboghandel, og i tillæg til styksalgsforretningen med online salg af fysiske bøger har Saxo over de seneste fem år opbygget streamingtjenesten Saxo Premium.

Saxo har altid flyttet sig med forbrugerne og deres vaner, og med Saxo Premium tilbyder Saxo medlemmerne alle slags læseoplevelser, uanset om de foretrækker at streame, læse fysiske eller digitale bøger i styksalg eller kombinere formaterne. På den måde favner Saxo alle slags læsere.

Medlemmerne af Chapter kan blive ved med at bruge deres streaming-app, som de plejer, og vil indtil videre ikke mærke noget til ejerskiftet. For Saxo Premium-medlemmerne har overtagelsen af Chapter ingen betydning.