Ritzaus Bureau overtager Polfoto

JP/Politikens Hus har fredag indgået aftale om salg af Polfoto til Ritzaus Bureau med virkning fra 1. april. Ritzau overtager Polfotos medarbejdere, know-how og samtlige billedpartnerskaber. Billedbureau­aktiviteterne integreres fuldt ud i Ritzaus virksomhed og på denne måde skabes en særdeles stærk aktør på billedmarkedet – med stor bureauerfaring og Danmarks bedste og mest omfangsrige samling af redaktionelle og kreative billeder.

”Ritzaus Bureau har længe været det eneste nationale nyhedsbureau i Europa, som ikke har haft sit eget fotobureau. Derfor er det et stort og vigtigt strategisk skridt for virksomheden, at vi nu kan knytte en fotonyhedstjeneste til vores forretning,” siger Lars Vesterløkke, administrerende direktør og chefredaktør i Ritzaus Bureau.

Polfoto vil under det nye ejerskab blive omdøbt til ”Ritzau Foto”, og billedbureauets aktiviteter vil få en central rolle i Ritzaus samlede virksomhed.

”Hos Ritzau er bureauvirksomhed kerneforretningen, og i en nyhedstjeneste er tekst og billeder to sider af samme sag. Derfor tror vi på, at overdragelsen vil være til gavn for kunderne. Med et stærkt fokus på kundernes behov, vil vi finde nye veje og løsninger, der skaber værdi,” siger Lars Vesterløkke.

JP/Politikens Hus fortsætter efter frasalget af Polfoto som en af fotobureauets største og vigtigste billedkunder, ligesom mediekoncernen, der er Ritzaus største aktionær, også vil være en af de vigtigste leverandører af billeder til fotobureauet.

”Der er spændende udviklingsmuligheder i, at Polfoto nu bliver en del af Ritzau. Det er to tæt relaterede bureauaktiviteter, og ved på denne måde at integrere dem skaber vi de allerbedste muligheder for Polfoto og bureauets medarbejdere”, siger Polfotos bureauchef, Ulrik Schack.

Parterne har aftalt ikke at offentliggøre vilkårene for overdragelsen.

Polfoto:
Polfoto er Danmarks største billedbureau med adgang til flere end 100 millioner billeder og 1 million filmklip. Polfoto har eneret på salg af billeder taget af fotograferne på Politiken, Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Derudover samarbejder Polfoto med en lang række freelancefotografer og ca. 80 nyheds- og billedbureauer fra hele verden, ligesom bureauet er eksklusiv agent for The Associated Press i Danmark.

Ritzaus Bureau:
Ritzaus Bureau er Danmarks største nyhedsbureau med fokus på hurtig og troværdig nyhedsproduktion.  Ritzaus Bureau fejrede i 2016 sit 150 års jubilæum. Ritzau leverer døgnet rundt nyheder til de danske medier, myndigheder, organisationer og virksomheder.

JP/Politikens Hus:
JP/Politikens Hus er en af Danmarks førende medievirksomheder. Med Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken udgiver virksomheden en række af danskernes foretrukne nyhedsmedier på tryk, web og mobil. Udover at levere nyheder og kvalitetsjournalistik står koncernen bag JP/Politikens Forlag og Politikens Lokalaviser, som udgiver cirka 75 lokale ugeaviser i Danmark og Sverige. JP/Politikens Hus beskæftiger 2.400 ansatte og havde i 2016 en omsætning på 2,9 mia. kr.