Politikens Monitormedier løfter omsætningen markant

Monitormedier, som udgiver en række nichemedier, præsterede et markant omsætningsløft i 2021. Det fremgår af den netop offentliggjorte årsrapport fra Monitormedier, der ejes af Politiken.

Regnskabet viser, at bruttofortjenesten i 2021 blev hævet til 8,3 mio. kr. mod 2,9 mio. kr. året før.

”Monitormedier er inde i en rigtig god udvikling. Vi har i 2021 hævet vores omsætning markant på grund af gode resultater for både abonnementssalg og annoncesalg. Samtidig kan vi publicistisk glæde os over, at læserne er rigtigt glade for den journalistisk, vi laver,” siger Anders Jerking, chefredaktør og direktør i Monitormedier.

Regnskabet viser også, at selskabets underskud før skat er reduceret fra 4,9 mio. kr. i 2020 til 1,7 mio. kr. i 2021.

Anders Jerking glæder sig over, at bundlinjen er forbedret, men understreger også, at Monitormedier i de kommende år er klar til at investere mere i nye medier.

”Det er en langsigtet investering at skabe økonomisk bæredygtige medier, men vi kan se, at vores forretningsmodel fungerer og skaber betydelig vækst. Det er meget tilfredsstillende og bekræfter os i, at vi i de kommende år skal investere mere i opstart af nye medier,” siger Anders Jerking.

Monitormedier udgiver seks nichemedier: Skolemonitor, Byrummonitor, Sundhedsmonitor, Kulturmonitor, Klimamonitor og i februar åbnede det seneste medie, Idrætsmonitor.

”Idrætsmonitor har fået en overvældende modtagelse, og vi glæder os til at folde potentialet ud, samtidig med at vi forbereder åbningen af nye medier – forhåbentlig allerede i år,” siger Anders Jerking.

For yderligere information:
Anders Jerking, tlf. 53 74 08 66