Politikens Lokalaviser i stor redaktionel satsning

Med sit hidtil største journalistiske projekt går alle redaktioner i Politikens Lokalaviser sammen om at sætte fokus på villaindbrud

Med et stort nyhedstema om villaindbrud viser Politikens Lokalaviser i disse dage nye veje for lokaljournalistikken. De lokale redaktioner i Danmark og den fælles nyhedsredaktion er gået sammen om at sætte fokus på indbrud. Resultatet er et omfattende tema, som både indeholder lokale nyheder og cases og en stribe fælles nyheder og web-tv-indslag.

Samtidig er der oprettet et særligt tema-site under lokalavisen.dk. Her vil læserne efterhånden kunne finde alle tema-artikler fra alle aviser. Sitet går i luften onsdag.

”Det er vores hidtil største redaktionelle satsning af denne type, og vi har forberedt det i flere uger. Vi vil gerne vise, at vi sammen er en stærk redaktionel enhed, som for alvor kan sætte dagsorden, når vi arbejder sammen,” forklarer chefredaktør Steen Trolle.

Som en del af nyhedstemaet opfordres læserne til at henvende sig med egne historier om indbrud og nabohjælp og med ideer, der kan knække indbrudskurven.

”Vi håber at kunne samle ideer og erfaringer, der kan begrænse antallet af indbrud i vores lokalområder, og vi vil gerne bidrage til at myndigheder og politikere har fortsat fokus på et emne, som gør livet surt for mange af avisernes læsere,” siger Steen Trolle.

Det er tanken at lave et lignende journalistisk projekt til efteråret. Hvad emnet bliver til den tid er endnu ikke besluttet.