Politikens internationale netværk udvider med Corriere della Sera

Det respekterede italienske dagblad Corriere della Sera bliver nu en del af det europæiske medienetværk, der er stiftet af hollandske NRC Handelsblad, tyske Spiegel Online og Politiken.

Med netværket bliver de fire partneres engelsksprogede hjemmesider koblet tæt sammen, hvilket giver engelsktalende internetbrugere nem adgang til journalistik fra nogle af Europas mest respekterede kilder.

»Corriere della Sera er stolt over at indgå i et redaktionelt partnerskab med de engelsksprogede hjemmesider fra nogle af Europas stærkeste mediebrands«, siger Daniele Manca, viceredaktør på Corriere della Sera og chefredaktør på netudgaven af Corriere della Sera. »Vi ser frem til at bidrage til dette voksende netværk af europæiske kvalitetspublikationer med fremragende journalistik med en italiensk vinkel«.

Dagbladet fra Milano, der gennemsnitligt har 1,6 millioner onlinelæsere hver dag, har siden 2004 skrevet nyheder på engelsk om aktuelle begivenheder og kultur i Italien. Gennem sit nye partnerskab med publikationer med et stærkt ry for kvalitetsjournalistik andre steder i Europa vil Corriere della Sera bidrage med nyheder og perspektiver fra sin engelsksprogede sektion ’Italian Life’ om Italien og landets rolle i Europa.

»Det er med stor glæde, at vi byder en af Europas største publikationer velkommen i vores voksende netværk af toneangivende europæiske medier«, siger chefredaktør på Politiken, Stig Kirk Ørskov.

»Corriere della Sera vil styrke vores troværdighed og dækning af en af Europas vigtigste regioner. Vi ser frem til i fællesskab at udvikle nye paneuropæiske projekter og give vores læsere de skarpe lokale historier, de søger«, siger han og tilføjer, at der er forhandlinger i gang med andre førende publikationer med henblik på en yderligere udvidelse af netværket i 2010.

»At få en stor sydeuropæisk publikation som Corriere della Sera med i vores netværk er af stor betydning«, siger Birgit Donker, chefredaktør for det hollandske dagblad NRC Handelsblad.

»Spiegel Online er glad for at have Corriere della Sera, med sin rige historie og journalistiske traditioner, som en del af vores netværk«, siger Rüdiger Ditz, chefredaktør på Spiegel Online.

»Sammen med Italiens mest velansete dagblad og vores andre partnere i Rotterdam og København vil vi tilbyde uafhængig og meningsdannende journalistik om spørgsmål, som Europa og det internationale samfund står over for, præsenteret fra forskellige vinkler. Vi vil gøre dette i et netværk efter samme model som luftfartsalliancer – en model, der styrker medlemmernes nationale identitet og samtidig bygger en platform for en ægte paneuropæisk dialog«.

Med udvidelsen af netværket håber Spiegel Online, NRC Handelsblad, Politiken og Corriere della Sera at lægge fundamentet til en paneuropæisk platform, der repræsenterer perspektiver fra hele kontinentet.