Jeppe Heins udstilling i forhallen på JP/Politikens hus

Politikens Forhal skærper profilen med ambitiøst udstillingsprogram for ny dansk kunst

Med fem betydningsfulde danske samtidskunstnere på plakaten og en overhaling af udstillingsrummet, er Politikens Forhal nu klar med en skærpet profil og et helt nyt program under ledelse af den nytiltrådte udstillingschef Signe Jochumsen.

Hun har netop lagt de sidste brikker i et 2019-program, der byder på Jeppe Hein, Peter Ravn, Farshad Farzankia, Gudrun Hasle og Frederik Næblerød. Samtidig har hun ombygget Politikens Forhal, så det nu fungerer som et reelt udstillingsrum med plads til større installationer og værker skabt specifikt til rummet.

”Jeg er meget stolt over at kunne præsentere så stærkt et program. Siden 1970erne har formålet med Politikens Forhal været at få kunsten ud til folket. Den ambition fortsætter vi med dette program, som byder på alt fra samfundskommenterende neonskilte, farverige malerier, broderede tekststykker og et hus af restmaterialer,fortæller Signe Jochumsen.

2019 bliver samtidig året, hvor Metro-byggeriet på Rådhuspladsen afsluttes, hvorfor Politikens Forhals ambitioner samtidig øges.

”Med afslutningen af Metro-byggeriet og genåbningen af hele Rådhuspladsen kan Politikens Forhal igen komme til sin ret og realisere visionen om at skabe et centralt beliggende udstillingssted, som giver det danske kulturpublikum og internationale turister et unikt øjebliksbillede af, hvad der rører sig på den danske kunstscene her og nu. Drømmen er, at vi med Politikens Forhal kan skabe et udstillingsrum for ny dansk kunst som udfordrer og bidrager med nye perspektiver på samtidskunsten i sig selv og samfundets udvikling,” siger Signe Jochumsen.

Foruden udstillingsprogrammet vil Politikens Forhal løbende præsentere enkeltstående events, talks, performances mm., som kobler sig til udstillingerne eller forholder sig til aktuelle temaer i vores samtid.

Programmet

 

JEPPE HEIN 25.01.2019 – 30.03.19
Med sin udstilling i Politikens Forhal opfordrer Jeppe Hein os til at se os selv i øjnene og erkende at al forandring starter hér. Moralen er klar og bøjet i neon, men dog uden at være belærende: vil vi skabe forandringer i vores liv eller i samfundet som helhed, må vi først og fremmest ændre vores egen tilgang og relation til den verden vi lever i.

PETER RAVN 05.04.2019 – 08.06.19
Med udstillingen i Politikens Forhal arbejder Peter Ravn i en udvidet praksis hvor en serie store malerier går i dialog med skulpturer og installationer skabt til rummet. Med udstillingen peger Ravn på en uniformering og anonymisering i vores samtid, som spejler et samfund der konstruerer og kontrollerer en bestemt måde at være menneske på.

FARSHAD FARZANKIA 14.06.19 - 17.08.19
Udstillingen i Politikens Forhal sætter Farshad Farzankias kunstneriske virke gennem en serie malerier og installationer med farver i lag på lag. Farshad var ni da han kom til Danmark fra Iran. Farshad har tidligere arbejdet inden for grafisk design og for blot få år siden fundet sin helt egen vej ind i kunsten og maleriet specifikt.

GUDRUN HASLE 23.08.19 – 19.10.19
Gudrun Hasles kunstneriske virke tager udgangspunkt i hendes eget liv, hvor hun tematiserer det at være ordblind kvinde i et moderne samfund. Med udstillingen i Politikens Forhal bekender Gudrun sine daglige bekymringer til betragteren og syn på vores mediebrug og kommunikation med simple, umiddelbart (ikke)aflæselige, sætninger broderet i tekstil.

FREDERIK NÆBLERØD 23.10.19 – året ud
Udstillingen i Politikens Forhal er en samlet stedspecifik installation - et sted, et hus, et hjem skabt af Frederik Næblerød og Caser Aguila. Her (de)konstrueres betydninger og referencer som vi kender fra hverdagslivet igennem materialevalg og genanvendelse af restmaterialer og oversete hverdagsgenstande, som tillægges nye funktioner og nye betydninger.