Politiken er verdens bedst designede avis – for andet år i træk

Politiken er verdens bedst designede avis – for andet år i træk

Society for News Design har endnu engang kåret Politiken som 'Verdens Bedst Designede Avis'.

En klassiker, som konstant formår at forny sig. En udgivelse på så højt et kvalitetsniveau, at man skulle tro, den kun kom en gang om ugen.

Med blandt andre disse roser er Politiken for andet år i træk kåret til verdens ypperste inden for avisverdenen.

Det er den internationale organisation Society for News Design der har udvalgt Politiken og fire andre aviser som ’Verdens Bedst Designede Avis’. Dommerne peger i deres begrundelse især på Politikens evne til at udnytte visuelle elementer.

“Politikens indhold driver det visuelle. Avisen har designværktøjerne (…) og ved hjælp af en dedikeret arbejdsindsats, struktur og disciplin formår de at gøre et dagligt format varmt og intimt,” står der blandt andet i begrundelsen.

Politikens designchef, Søren Nyeland, er stolt af at hente prisen hjem til avisen for andet år i træk.

»Prisen er et fantastisk kvalitetstjek af vores visuelle standard, og jeg er stolt af, at vi hele tiden forfiner det høje niveau som vi blev belønnet for sidste år. Politiken har sin helt egen stemme og attitude, også i det visuelle,” siger Søren Nyeland og understreger, at prisen er til hele avisen,
men i særdeleshed til Politikens layoutere, nyhedsgrafikere, fotografer og tegnere.

De øvrige fire aviser, der også har fået titlen ’Verdens Bedst Designede Avis’ er Dagens Nyheter fra Sverige, tyske Die Zeit, The Grid fra Canada samt tyske Welt am Sonntag.