Peter Sandahl Torp bliver ny kommerciel direktør på Jyllands-Posten

Peter Sandahl Torp, 41, som kommer fra en stilling som salgsdirektør i TDC Erhverv, bliver ny kommerciel direktør for Jyllands-Posten og Finans. Peter Sandahl Torp har siden 2018 haft forskellige ledende stillinger i TDC Erhverv og har derudover en fortid hos Nianet, Telia og Berlingske Media.

”Peter har hele sin karriere beskæftiget sig med abonnementssalg. Han kommer med solide salgs- og ledelseserfaringer. Først fra mediebranchen og siden, de seneste 12 år, fra telebranchen. Han har tydelige analytiske evner. Han har konkrete erfaringer med at drive digital forretningsudvikling, og så har han et stort og bankende hjerte for publicistisk virksomhed. Alt sammen forudsætninger, der gør mig fuldstændig sikker på, at han sammen med medarbejdere og ledelse kan udvikle og udvide potentialerne for Jyllands-Postens medier”, siger Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør på Jyllands-Posten.

Peter Sandahl Torp skal sikre, at Jyllands-Posten udbygger positionen som et af landets stærkeste mediehuse og indfrier de ambitiøse vækstmål med særligt fokus på at accelerere væksten i det digitale indholdssalg for såvel Jyllands-Posten som Finans.

”Jeg ser med stor begejstring frem til at starte hos Jyllands-Posten og dermed vende tilbage til den branche, hvor jeg startede min karriere. Processen har for mig afsløret en tydelig kultur, som jeg gerne vil være en del af, og dertil ser jeg Jyllands-Postens formål om at styrke menneskers mulighed for at handle i samfundslivet – og i deres eget – som et af de smukkeste formål at bruge sit arbejdsliv på. Jeg glæder mig til at bringe mine salgs- og forretningsudviklingskompetencer i spil i for netop det og dermed udbrede Jyllands-Postens og Finans’ uafhængige journalistisk til endnu flere danskere og danske virksomheder,” siger Peter Sandahl Torp.

Dorthe Bjerregaard-Knudsen, COO i JP/Politikens Hus ser frem til samarbejdet.

”Peter Sandahl Torp er valgt i et stærkt kandidatfelt. Men med Peters tilgang til fremtidige udfordringer, medieforståelse, omfattende abonnementserfaring og flotte resultater, var der ingen tvivl om, at han var den rigtige til posten. Hans erfaring med abonnementssalg og -udvikling bliver af afgørende betydning for Jyllands-Posten de kommende år.”

Peter Sandahl Torp er cand.oecon. fra Aarhus Universitet. Sammen med sin hustru og deres fire børn bor han på et landsted udenfor Hammel i Midtjylland. Han tiltræder stillingen 2. januar 2023.

Yderligere oplysninger
Peter Sandahl Torp
52 10 88 10

Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør, Jyllands-Posten
20 19 40 04

Dorthe Bjerregaard-Knudsen, COO, JP/Politikens Hus
27 28 37 68