Ny udstillingschef til Politikens Forhal og Galleri

Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen bliver ny udstillingschef for Politikens Forhal og Galleri. Hun afløser dermed Lise Ingemand, som 1. november trækker sig tilbage efter 36 år i JP/Politikens Hus.

Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen kommer fra en stilling som senior projektleder i Dansk Arkitektur Center, hvor hun har stået i spidsen for en lang række udstillinger for det danske og internationale kulturpublikum. Heriblandt udstillingerne Wasteland med Lendager Group, Hiroshi Sambuichi – Moving Materials og Dreyers Arkitektur Galleri for vækstlaget i ny dansk arkitektur.

Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen har en kandidatgrad i kunsthistorie fra Aarhus Universitet og Columbia University i New York og har i de seneste 10 år været aktiv i det danske kunst- og kulturliv med samfundsdebatterende udstillinger og arrangementer i spændingsfeltet mellem kunst, arkitektur og design.

”Det er nærmest en umulig opgave at skulle afløse Lise Ingemand, som er en institution i den danske kunstverden. Ikke alene har Lise skabt et væld af spændende udstillinger. Med sit enestående engagement og sin helt særlige energi, har hun formået at placere Politikens Galleri solidt på det kunstneriske landkort. Men hvis nogen kan løfte arven fra Lise, så er det Signe. Signe kommer med et indgående kendskab til dansk kunst og arkitektur og med en solid erfaring i at formidle og skabe udstillingsoplevelser, som både evner at inspirere og overraske”, siger Stig Kirk Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Signe Cecilie Nørgaard Jochumsen, der tiltræder stillingen 14. august, har store ambitioner for Politikens Forhal og Galleri.

”Politikens Forhal og Galleri er en kulturbærer og et samlingspunkt i dansk samtidskunst. Siden 1970 har stedet med sin centrale placering på Rådhuspladsen i København præsenteret danskerne for flere hundrede danske kunstnere ud fra devisen om ’Kunst ud til folket’. Jeg er både glad for og stolt over at skulle stå i spidsen for udviklingen af Politikens Forhal og Galleri, som i endnu højere grad skal være det sted, hvor publikum møder den danske samtidskunsts spirende talenter. Et sted der kan skabe debat, inspirere og bidrage med nye perspektiver på vores fælles samtid og fremtid”, siger Signe Cecilie Jochumsen.