Ny ledelse i Politikens Lokalaviser

Morten Werge Kallmayer, 47, bliver ny administrerende direktør for Politikens Lokalaviser. Han afløser Søren Riis, som stoppede på posten i december 2017.

Morten Werge Kallmayer, der er cand. oecon., kommer fra en stilling som erhvervsdirektør på Jyllands-Posten, hvor han har haft ansvaret for det samlede annoncesalg samt abonnementssalget på Finans. Morten Werge Kallmayer har været i JP/Politikens Hus siden 2006, hvor han trådte ind i koncernen som administrerende direktør for Ejendomsavisen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, der er bestyrelsesformand for Politikens Lokalaviser, betegner Morten Werge Kallmayer som en af den danske avisbranches absolut stærkeste salgsledere.

”Udover et indgående kendskab til det danske annoncemarked udmærker Morten sig ved sin strategiske tilgang til salgsledelse. I den danske avisbranche er der næppe andre, der på samme vis som Morten har formået at professionalisere og uddanne deres salgsorganisationer. Det afspejler sig med tydelighed i Jyllands-Postens annonceomsætning, som målt pr. læser er i særklasse i dansk sammenhæng. Ikke mindst på grund af et dygtigt eksekveret direkte salg men også takket været en betydelig udviklingskraft og idérigdom,” siger Stig Kirk Ørskov.

Samtidig med udnævnelsen af Morten Werge Kallmayer udnævnes Lone Søndergaard, 51, til direktør/COO i Politikens Lokalaviser. Lone Søndergaard kom til Politikens Lokalaviser i 2005. Efter en periode som salgsdirektør har hun frem til i dag bestredet posten som administrations-, logistik og analysechef.

”Med sit indgående kendskab til Politikens Lokalaviser og dybe forståelse af de markeder, som virksomheden er aktiv på, får Lone en afgørende rolle i det målrettede arbejde for at forbedre vores salg og lønsomhed. Lone kender organisationen bedre end nogen og formår at engagere og motivere medarbejderne som få,” siger Morten Werge Kallmayer.

Nuværende økonomidirektør Tommy Voigt Hansen fortsætter i direktionen. Jan Halling fortsætter som leder af de svenske aktiviteter.

På Jyllands-Posten erstattes Morten Werge Kallmayer af erhvervschef, Rasmus Blegvad, 37, der har været på Jyllands-Posten siden 2001.

”Takket være Mortens fokus på både rekruttering og medarbejderudvikling, så er arvefølgen fuldstændig sikret. Rasmus har for længst bevist sig som en dygtig, kundevendt kommerciel frontløber. Og han har i stigende omfang styrket positionen som en respekteret og skattet leder for sine medarbejdere. Med lige dele ambition, humør og ordentlighed vil Rasmus være garant for Jyllands-Postens stærke position i mange år fremad,” siger Jacob Nybroe, ansvarshavende chefredaktør for Jyllands-Posten.

Ledelsesændringerne har øjeblikkelig virkning.