Ny direktør for JP/Politikens Forlagshus

Karsten Blauert stopper som direktør for JP/Politikens Forlagshus - Lene Juul bliver ny direktør
__

Efter 13 år på Rådhuspladsen har Karsten Blauert, 61, besluttet at stoppe som direktør i JP/Politikens Forlagshus for at gå på pension. Han afløses af direktør Lene Juul, 44, som siden 1. juli 2002 har haft salgsansvaret på forlaget.

Karsten Blauert blev i 2000 hentet ind som administrerende direktør for Politikens Forlag og Politikens Boghal. Fra 2004 samlede han koncernens bogaktiviteter samt Politikens Boghal i regi af JP/Politikens Forlagshus.

Karsten Blauert har de seneste 12 år udviklet forlaget fra et rent håndbogsforlag til et bredt favnende forlag med udgivelse af nye typer fagbøger, erhvervsbøger, rejsebøger, erindringer og biografier, samtalebøger, børnebøger og senest krimier og skønlitteratur. Samtidig har han fastholdt Politikens Boghal som en af Danmarks bedste boglader. Fra 2000 til 2012 er omsætningen mere end fordoblet.

Ifølge administrerende direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch er Karsten Blauert en forlægger ”i en klasse for sig”.

”JP/Politikens Forlagshus fremstår i dag som en af Danmarks førende forlagsvirksomheder med en stærk markedsposition og et internationalt gennembrud med salg af rettigheder til mange lande. Karsten Blauerts modernisering af forlaget er en enestående bedrift. Kun få forlæggere har præsteret tilsvarende resultater”, siger Lars Munch.

Karsten Blauert kalder udviklingen af JP/Politikens Forlagshus for ”en stor oplevelse”.

”Vi er lykkedes med det meste, og forlaget er i dag en af Danmarks førende forlagsvirksomheder og godt rustet til de store digitale og forretningsmæssige udfordringer, bogbranchen står overfor med indgangen til 2013”, siger Karsten Blauert.

Karsten Blauert fratræder 28. februar og efterfølges 1. marts af Lene Juul som ny direktør.

”Lene Juul har spillet en afgørende rolle i udviklingen af JP/Politikens Forlagshus. Det er i meget høj grad Lene Juuls fortjeneste, at JP/Politikens Forlagshus i de seneste år er vokset hurtigere end resten af branchen”, siger Lars Munch.

Lene Juul glæder sig til de nye udfordringer.

”Forlaget står usædvanligt stærkt. Vi har opbygget et dynamisk forlag med en bred skare af bestsellerforfattere. Og endnu bedre: der er nye talenter på vej, så vi også fremover kommer til at udgive nogle af Danmarks allerbedste bøger – både på tryk og digitalt”, siger Lene Juul.