Ny chefredaktør for Lokalavisen Budstikken

__
Journalist Fred Jacobsen, 55, bliver ny ansvarshavende chefredaktør for Lokalavisen Budstikken, der udgiver 12 lokale ugeaviser i Syd- og Sønderjylland med et samlet oplag på 350.000. Aviserne ejes af JP/Politikens Hus via datterselskabet Politikens Lokalaviser og udgives i ét
sammenhængende dækningsområde fra grænsen til Vejle i nord, fra Varde i vest til Sønderborg i øst.

Fred Jacobsen tiltræder mandag 8. august og afløser Jan Hjortlund Hansen, der har sagt ja til en stilling som informations- og marketingchef i Blue Water Shipping i Esbjerg.

Den ny chefredaktør for Budstikken er født og opvokset i Sønderjylland og har i hele sin aktive journalistiske karriere virket i det syd- og sønderjyske. Fred Jacobsen har arbejdet for såvel Der Nordschleswiger som Jydske Tidende og DR Syd.

De seneste ni år har Fred Jacobsen været næstformand i Dansk Journalistforbund men har dog også fået tid til at tage en mastergrad i redaktionel ledelse på Syddansk Universitet.

”Der er sket meget i de år, jeg har været væk fra mine rødder i det sydjyske. Derfor glæder jeg mig meget til at vende tilbage for at være med til at videreudvikle Budstikken både som printavis og på det digitale område med lokalavisen.dk. Budstikken har i forvejen en stærk
position i store dele af Sydjylland, men vi kan tilføre mere løsningsorienteret, nyttig og kritisk journalistik uden at sætte de eksisterende store kvaliteter over styr,” siger den nyudnævnte chefredaktør.

”Vi ser Fred Jacobsen som den, der kan tilgodese vore ambitioner om at blive en førende formidler af lokale nyheder i Syd- og Sønderjylland både på nettet og i printmedierne. Det er en stor opgave, men med Freds brede journalistiske erfaringer og lokale kendskab er vi overbevist om, det vil lykkes,” siger administrerende direktør for Budstikken, Jan Halling.

Lokalavisen Budstikken er en del af de godt to mio. aviser, som Politikens Lokalaviser udgiver ugentligt i henholdsvis Danmark og Sverige. Aviserne omfatter mere end 80 titler og ledes redaktionelt af en dansk-svensk chefredaktion, hvor Fred Jacobsen indtræder.
__