Pernille Holbøll og Kristoffer Eriksen, Foto: Jakob Boserup

Ny chefredaktion på Ekstra Bladet

Ekstra Bladets ambition er at være danskernes foretrukne nyhedsmedie og med mere end 1 million daglige brugere og mere end 4 milliarder sidevisninger her i 2019 er den ambition allerede opfyldt. Men i 2020’erne er ambitionen at forstærke positionen og samtidig blive endnu bedre til at lave historier, som er dagsordensættende for danskerne.

Derfor styrker Ekstra Bladet chefredaktionen med to nye chefredaktører, der får ansvaret for hvert sit område, med reference til ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen:

Pernille Holbøll, 37, bliver Chefredaktør for Breaking, som er Ekstra Bladets nyhedsmotor. Hun får desuden ansvaret for at gøre ekstrabladet.dk endnu stærkere, både nyhedsmæssigt og i måden at fortælle historier på.

Kristoffer Eriksen, 33, bliver Chefredaktør for Dagsorden, der formentlig er Danmarks største gravergruppe med mere end 20 journalister, der hver dag vil udfordre alle, der har magt inden for politik, erhverv og i samfundet.

”Med de to nye chefredaktører går fornyelse og tradition op i en højere enhed. Begge er ærgerrige, nysgerrige og med den helt rigtige Ekstra Bladske tilgang til journalistik. Både Pernille og Kristoffer forstår, hvor vigtigt det er at turde, hvor andre tier, fordi alt for mange journalistiske medier lader sig spise af med halve forklaringer og hele løgne fra dem, der bærer de gyldne kæder,” siger ansvarshavende Chefredaktør Poul Madsen.

Sammen med Poul Madsen og administrerende redaktør Ole Sloth udgør de to nye chefredaktører fra 1. januar 2020 Ekstra Bladets chefredaktion.

Pernille Holbøll har siden 2017 været digital chef på Ekstra Bladet, og før det bl.a. nyhedschef på MetroXpress og redaktionschef på TV2 Nyhederne:

 ”Jeg ser sindssygt meget frem til at fortsætte arbejdet med Danmarks absolut dygtigste, mest inspirerende og kompromisløse medarbejdere og sammen sikre, at Ekstra Bladet hver eneste dag bliver ved med at være relevant for danskerne,” siger Pernille Holbøll. 

Kristoffer Eriksen har indtil for nyligt være nyhedschef på det nu hedengangne Radio24syv. Før det var han bl.a. vært på DRs Detektor og morgenvært på Radio24syv:

”Jeg glæder mig enormt meget til at arbejde på Ekstra Bladet, hvor konfronterende og kritisk journalistik er så rodfæstet. Det er der brug for - mere end nogensinde. Og jeg vil sammen med de dygtige journalister herinde gøre alt for, at magthaverne også i fremtiden vil ønske Ekstra Bladet hen, hvor peberet gror - måske endda forsøge at lukke os”, siger Kristoffer Eriksen.

Poul Madsen peger på at de nye chefredaktører indvarsler en helt ny tid:

”Pernille og Kristoffer er opvokset i den digitale verden og vil derfor på enestående vis kunne udvikle og tilføre Ekstra Bladets banebrydende journalistik en ny dimension på de digitale mediers præmisser, og i offentligheden vil de give Ekstra Bladets journalistik en moderne stemme,” siger ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen.