Ny chef for Politiken Literary Agency

JP/Politikens Forlag opruster indsatsen i Danmark og Sverige på det internationale rettighedssalg og har ansat en kapacitet på området; 33-årige Johanna Gustavsson, som Head of Foreign Rights med ansvar for salg/eksport af både Politikens og Polaris’ forfattere til udlandet og til filmbranchen.

Svenske Johanna Gustavsson kommer fra en stilling som Senior Scout, hos velrenommerede Maria B. Campbell Associates i New York. Hun kommer derfor med et stort internationalt netværk, har arbejdet som scout for 22 forlag og haft et tæt samarbejde med Netflix i adskillige år omkring filmatisering af bøger. Johanna Gustavsson har læst litteraturvidenskab i Lund og har en bred, mangeårig erfaring fra bogbranchen. Først med ansættelse på forlag og senest seks år i New York hos Maria B. Campbell Associates. Hun flytter nu tilbage til Sverige og kommer til at sidde hos Polaris i Stockholm med både danske og svenske forfattere i samarbejde med Politiken Literary Agencys øvrige medarbejdere i København.

JP/Politikens forlags agentur repræsenterer flere fremtrædende forfattere, som er solgt til udgivelse i stor skala. Deriblandt Jussi Adler-Olsen, Søren Sveistrup, Jens Henrik Jensen, Mads Peder Nordbo, Kim Faber & Janni  Pedersen samt svenske forfattere som Karin Smirnoff, Gustav Skördeman og Greta Thunberg.

"Johanna Gustavsson er den helt rigtige til at løfte vores agentur ind i et moderne, internationalt bogmarked, og hun repræsenterer samtidig det, vores agentur har udviklet sig til, med salg af både dansk og svensk litteratur. Ansættelsen forstærker vores forfatteres muligheder for at få succes i udlandet." Lene Juul, direktør JP/Politikens Forlag

"Et af højdepunkterne i min tid som scout i New York var muligheden for også at læse og scoute blandt skandinaviske udgivelser. Jeg har længe beundret og arbejdet tæt sammen med Politikens agentur og er glad for nu at tage skridtet fuldt ud og stå i spidsen for at få forfatterne ud i verden. Jeg glæder mig til udfordringen med at tage det succesfulde agentur til nye højder ved hjælp af den erfaring og det internationale netværk, som jeg kan bidrage med." Johanna Gustavsson