Monitormedier lancerer nyt medie om turisme

Monitormedier, der er ejet af Politiken, åbner sit syvende medie. Det sker 3. november, hvor Turistmonitor går i luften.

Den danske turistbranche og alle andre med interesse for turismefeltet får et nyt, uafhængigt nyhedsmedie, når Monitormedier torsdag 3. november lancerer Turistmonitor.
Turistmonitor vil med kritisk og konstruktiv journalistik, faglig indsigt og levende debat fokusere på udviklingen af den danske turistsektor og turismens betydning for erhvervslivet og velfærdssamfundet.

“Turisme er publicistisk interessant område med stor betydning for samfundsudviklingen – både nationalt og regionalt. Turistbranchen er et væksterhverv, der skaber arbejdspladser og har en stor samfundsøkonomisk betydning. På samme tid skal sektoren gennemgå en grøn omstilling, genfinde fodfæstet efter corona-pandemien og balancere turismeudviklingen med kommuner og lokalområders behov og ønsker,” siger Monitormediers direktør og chefredaktør, Anders Jerking.

Turistmonitor vil både dække natur- og kystturisme, storby- og kulturturisme samt erhvervsturisme. Det nye nichemedie vil have fokus på strategi og visioner, ny teknologi og bæredygtig udvikling, politik på kommunalt og nationalt niveau samt karriereskift, investeringer og regnskaber.

Turistmonitor udkommer alle hverdage og udsender hver morgen et nyhedsbrev med både dybdegående journalistik og et nyhedsoverblik.

“På Turistmonitor skaber, samler og deler vi viden. Vi har en ambition om at blive samlingssted for hele den danske turistbranche, og vi ser frem til at levere værdifuldt kvalitetsindhold til alle, som arbejder professionelt og seriøst med turisme,” siger Turistmonitors redaktør, Simon Dinsen Hansen.

Simon Dinsen Hansen har en fortid som redaktør for Dagbladet Køge og redaktionel leder af industrigruppen hos Nordiske Medier. Den øvrige redaktion består af Sofie Jensen, der kommer fra en stilling som morgenredaktør på P4 København, og Cille Lewinsky, der tidligere har arbejdet for Kulturmonitor, alt.dk og nyhedskanalen i24NEWS.

Turistmonitor er Monitormediers syvende medie. Monitormedier, der er ejet af Politiken, udgiver i forvejen Kulturmonitor, Skolemonitor, Byrummonitor, Sundhedsmonitor, Klimamonitor og Idrætsmonitor.