Lokale nyheder stormer frem på nettet

Lokalavisen.dk er nu det 49. mest besøgte danske site på nettet, viser ny opgørelse fra Foreningen af Danske Internet Medier (FDIM)

Lokale nyheder er for alvor blevet et hit på nettet. Lokalavisen.dk, som er det fælles site for 24 lokale nyhedssites under Politikens Lokalaviser, er i hastig vækst. Siden er nu den 49. mest besøgte af alle danske websites og det 15. mest besøgte nyhedssite. Det viser den nyeste opgørelse fra FDIM, Foreningen af Danske Internet Medier.

230.746 brugere besøgte lokalavisen.dk i marts mod 128.622 i februar, og antallet af sidevisninger blev i samme måned næsten fordoblet fra 1,2 millioner sidevisninger i februar til 2,1 millioner sidevisninger i marts.

”Det er mange måneders indsats, som lønner sig nu. De lokale redaktioner har nu fuldt fokus på nettet, hvor de laver mange daglige opdateringer, og de bakkes op af en fælles nyhedsredaktion, som arbejder målrettet med onlinenyheder og tv-indslag. Desuden er vi blevet langt bedre til at markedsføre nettet i vores trykte medier, og vi har fået succes med en række kommercielle online-løsninger og konkurrencer,” siger adm. direktør Jan Halling.

En række opsigtsvækkende historier har hjulpet trafikken på vej, bl.a. tv-indslaget for nylig med en musvåge, som angriber en kondiløber. Desuden arbejdes der målrettet med at optimere lokalavisen.dk til søgetjenester som google, og så har lokalavisen.dk stor succes med at udsende daglige nyhedsbreve. Antallet af abonnenter er blevet fordoblet til over 15.000 det sidste halve år, og i gennemsnit åbner halvdelen af disse de nyhedsbreve, som nu udsendes syv dage om ugen.

Lokalavisen.dk nyder også godt af et udvidet samarbejde med Jyllands-Posten, Politiken og Ekstra Bladets netaviser, og så er der sket en række løbende tekniske forbedringer det seneste års tid. Blandt andet er visningshastigheden på lokalavisen.dk blevet kraftigt forbedret.

Nyt design og flere sites
Om den videre udvikling for lokalavisen.dk siger Jan Halling:

”En række nye tiltag skal være med til at fastholde og udbygge Politikens Lokalavisers førende position på de populære medieplatforme: print, online, web-tv og mobil. Inden for de næste måneder overgår lokalavisen.dk til en teknisk platform, der tager højde for den hurtigt voksende trafik på sitet. Samtidig suppleres med en mobil udgave. Lokalavisen.dk implementerer et nyt design og søger en langt højere grad af interaktion med borgerne. Lokalavisen.dk får også flere lokale udgaver, idet antallet af dækkede kommuner går fra 19 til 22 i Danmark. I første omgang er det kommunerne i Solrød, Greve og Ishøj, hvor vi i forvejen udgiver avis, der kommer til,” siger Jan Halling.

Den nyeste vækst i trafikken bygger videre på en udvikling, som for alvor tog fart i ugerne omkring kommunalvalget i 2009. Lokalavisen.dk blev således det hurtigst voksende website i 2009, målt i procent for sites med mere end 50.000 brugere, og siden fik flest nye brugere i kategorien websites med 50.000- 200.000 brugere.