Lokalaviser udvider i Sverige

Ved udgangen af denne måned indleder Politikens Lokalaviser udgivelse af tre nye lokale ugeaviser i Sverige.

Det drejer sig om Lokaltidningen Borås, Lokaltidningen Växjö og Lokaltidningen Hylte. Oplaget bliver på godt 90.000 eks.

"De nye aviser repræsenterer en naturlig udvikling af vores dækning i det sydlige Sverige, der herefter omfatter et samlet landsoplag på 860.000 eks. og 36 titler”, siger dir. Jan Halling fra Politikens Lokalaviser.

”Vi kan glæde os over gode økonomiske konjunkturer i Sverige og ser en god fremtid for lokale medier, omend konkurrencen er stigende. Vi har valgt et letlæseligt, stærkt lokalt aviskoncept med dækning af alle husstande. Det giver god respons hos læsere og annoncører. Konceptet er udviklet af vores svenske redaktion og har givet så god respons, at det er realistisk at runde 1 mio. læsere inden for det næste år”, siger han.

Aviserne udgives hver onsdag af Politikens Lokalaviser A/S gennem det svenske datterselskab.

Lokaltidningen Mediacenter Sverige AB. Begge selskaber er en del af JP/Politikens Hus. Mediekoncernen satser på lokale ugeaviser som en væsentlig aktivitet og har med de nye udgivelser 87 titler i Sverige og Danmark med et samlet oplag på 2,2 mio. eks.