Leonora Christina Skov vinder De Gyldne Laurbær

Leonora Christina Skov er netop blevet tildelt Boghandlernes pris, De Gyldne Laurbær, blandt andet for sin roman ’Den, der lever stille’.

Da Leonoras mor dør i 2015, beslutter hun at skrive den faktiske historie om sig selv og sit liv. Om den ensomme Christina, der vokser op i et rødt parcelhus i Helsinge med en plan: Hvis bare hun opfører sig almindeligt, får topkarakterer og ikke gør sin mor ked af det eller sin far vred, kan det være, at de kan elske hende.

Og om den unge litteraturstuderende, der på trods flytter til København for at genskabe sig selv som forfatteren Leonora og til sine forældres rædsel forelsker sig i en kvindelig præst.

”Når du ligger i rendestenen, skal du nok komme hjem”, sagde hendes far til unge Leonora, men så tog hendes raseri og livslyst endelig over.

Den autobiografiske roman har gået sin sejrsgang blandt anmeldere, læsere og på bestsellerlisterne. Nu er den og forfatteren hædret med Danmarks største litterære pris.

Lyt til spritny podcast med Leonora her, hvor hun fortæller om, hvorfor hun har fortrudt sin tekst om faderen, hvordan hendes liv minder om Beyonces, og hvor glad man bliver for hæklede viskestykker fra en fan. Lyt med her: http://bit.ly/TidTilBøgerLeonora