Kristian Waneck bliver chef for koncern it og kommercielle platforme i JP/Politikens Hus

Oprindeligt udgivet 23. september 

Kristian Waneck begynder 1. oktober i en nyoprettet stilling i Commercial and Tech organisationen, som tidligere på året blev etableret med henblik på at sikre en klarere kommerciel retning og skabe en tydeligere fælles tilgang på det teknologiske udviklingsområde. Som chef for koncern it og kommercielle platforme i JP/Politikens Hus får Kristian ansvaret for at fremtidssikre og skalere den tekniske understøttelse af koncernens forretningsaktiviteter.

Kristian har de seneste seks år været ansvarlig for at drive og lede leveranceafdelingen for DRs streamings services, herunder DRTV og DR LYD. Derudover har han været med til at starte og designe DR’s cloud transformation og har stået for gennemførelsen af denne på en stor del af DR’s digitale produkter.

Kristian træder ind i en ny stilling i JP/Politikens Hus, hvor han vil have fokus på at skabe og sikre en endnu stærkere leverancemodel for både drift og videreudvikling af koncernens kommercielle, tekniske platforme til understøttelse af forretningernes indtægtskilder.

”JP/Politikens Hus rummer nogle af Danmarks stærkeste private medier – det skal de også være i fremtiden, og jeg glæder mig til at være med til at bygge bro mellem forretningsområder og sikre en tydeligere fælles kurs på de tværfaglige områder, hvor det skaber værdi,” siger Kristian Waneck.

Julie Steengaard, der er Head of Commercial and Tech, glæder sig over ansættelsen og ser frem til samarbejdet.

”Kristian er en tung og erfaren ledelsesmæssig kapacitet, som kan være med til sikre en tydeligere fælles tilgang og en bedre udnyttelse af vores tekniske drifts- og udviklingsressourcer på tværs af huset. Vores medier er konkurrenter og det skal de blive ved med at være. En tydeligere fælles tilgang har altså ikke indflydelse på det indhold, der produceres i de forskellige forretninger. Men det er vores opgave at sikre forretningerne den optimale anvendelse af tekniske-ressourcer og it-omkostninger i forhold til de drifts- og forretningsmæssige gevinster.”

Porteføljen i JP/Politikens Hus spænder bredt med aktiviteter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland. Koncernens nyhedsudgivelser tæller blandt andet Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken samt nogle af Danmarks toneangivende erhvervsudgivelser; herunder Finans, MarketWire og Watch Medier, hvor sidstnævnte udgiver digitale medier i såvel Danmark, Tyskland som Norge. Med Politikens Forlag udgives en række af Danmarks, Sveriges og Norges mest læste forfattere. Og i regi af Jyllands-Posten udgives 12 lokalaviser i Østjylland. Derudover ejer koncernen også Saxo, Danmarks førende online boghandel samt distributionsselskabet DAO.