Foto: Agnete Schlichtkrull, DR

Knud Brix ny journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet

Efter indstilling fra Politiken-Fonden har JP/Politikens Hus udnævnt 41-årige Knud Brix til ny journalistisk chefredaktør på Ekstra Bladet.

Herefter udgøres Ekstra Bladets chefredaktion af ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortrup, journalistisk chefredaktør Knud Brix samt ledende chefredaktør Pernille Holbøll, som aktuelt er på barsel.

Knud Brix kommer fra en stilling som journalist på Danmarks Radio, hvor han har været vært på nyhedspodcasten ’Genstart’. Tidligere har Knud Brix været ansat på Nyhedsavisen, Ekstra Bladet, Jyllands-Posten, TV2 samt Radio 24syv.

Som journalistisk chefredaktør bliver Knud Brix drivende kraft i yderligere udbygning af Ekstra Bladets unikke position som landets førende medie, når det gælder magtkritisk og afslørende journalistik på skrift, lyd og billede – såvel digitalt som på papir.

Ansvarshavende chefredaktør Henrik Qvortrup er begejstret ved udsigten til, at Knud Brix bliver en del af Ekstra Bladets chefredaktion.

Det er intet mindre end et scoop. Jeg kender Knud som en fantastisk journalist, som en sprudlende ildsjæl og som et både begavet og musisk menneske. Det er vanskeligt at forestille sig nogen bedre journalistisk chefredaktør til Ekstra Bladet – og til at understøtte vores ambitioner om at udbygge positionen som Danmarks stærkeste tabloidmedie,” siger Henrik Qvortrup.

Knud Brix betegner det som et ”journalistisk borgerligt ombud” at slå til, når man får mulighed for at blive chefredaktør på Ekstra Bladet.

For mig er det en drømmestilling. Jeg anser Ekstra Bladet for Danmarks absolut vigtigste avis og ser frem til at sætte mit præg på den. I min optik skal Ekstra Bladet fortsat være garant for magtkritik og klassisk tabloid – og ubestikkelig – journalistik. Jeg blev selv rundet af “bladet” som grøn bladsmører, og som journalistisk chefredaktør bliver min rolle – med en lidt slidt kliché – at være spillende træner og sammen med den øvrige chefredaktion at skabe et redaktionelt miljø, som kan bibeholde og tiltrække de skarpeste penne og interviewere.

Knud Brix tiltræder senest 1. december.

 

Yderligere oplysninger

Knud Brix, telefon 33 11 13 13