Karen Bro stopper som chefredaktør på Ekstra Bladet – skal starte nyt globalt medie for kvinder

Efter otte år som chefredaktør på Ekstra Bladet stopper Karen Bro med udgangen af august. Karen Bro skal med base i København skabe et nyt internationalt medie for kvinder.

”Jeg har fået en enestående chance for at bygge en helt ny medieplatform op for kvinder på min egen alder, som har fundet ud af, at livet ikke stopper, fordi man bliver 40, 50 eller 60”, siger Karen Bro.

Ansvarshavende chefredaktør Poul Madsen forstår Karen Bros beslutning, selvom det er svært at sige farvel til så stor en Ekstra Blads-personlighed:

”Karen har betydet utroligt meget for Ekstra Bladets positive udvikling de seneste år. Med stædig rødhåret nidkærhed har hun hver eneste dag sikret kvaliteten af vores journalistik. Det skylder vi Karen stor tak for. Jeg ønsker hende alt mulig held og lykke med det nye kvindemedie. Hvis nogen kan få det til at lykkes, er det Karen.”

Det nye medie, som Karen Bro skal stå i spidsen for, kommer til stå på flere digitale ben og udkommer desuden som et papirmagasin af høj kvalitet. Det bliver samlet set et højprofileret engelsksproget journalistisk produkt, båret af stærke personlige historier og interviews med kvinder (og mænd) fra hele verden.

”Gennem disse stærke personligheder og historier kan vi berøre alle livets facetter. Karriere, business, sex, videnskab, bæredygtighed, skønheden i kunst, livsstil eller komplekse personlige relationer. Erfarne uafhængige kvinder over hele verden tager lige nu lederskab med stor passion og kreativitet. De bringer nye ideer i spil og er dybest set i gang med at ændre verden, og jeg får nu mulighed for at formidle den passion og kraft globalt, siger Karen Bro, som skaber det nye medie i samarbejde med en uafhængig kvindelig investor.

Navnet på mediet vil Karen Bro ikke afsløre, men hun lover flere detaljer tættere på lanceringen.

Karen Bros stilling på Ekstra Bladet vil blive genbesat i løbet af efteråret.