Foto: Jacob Due

Jyllands-Postens Lokalaviser øger omsætningen efter stigende interesse fra landsdækkende annoncører

Jyllands-Postens Lokalaviser, der står bag 12 ugeaviser i Østjylland og en række nyhedssites, kom ud af 2021 med et resultat før skat på 13,8 mio. kr. Selskabet betegner udviklingen i driften som ”meget tilfredsstillende”.

Nettoomsætningen steg 8 pct. til 72 mio. kr. Årsagen til den sunde økonomi findes i kombinationen af en stærk lokal opbakning fra både læsere og handelsliv samt en unik udbredelse af de lokale produkter, forklarer adm. direktør Rasmus Blegvad.

”Landsdækkende annoncører ser i stigende grad den samlede værdi af gennemslagskraften i Jyllands-Posten, den store rækkevidde og læsernes engagement i lokalaviserne,” siger han.

Som en del af selskabets vækststrategi overtog Jyllands-Postens Lokalaviser i september Din Avis Randers. Siden september er avisen vokset markant. Lokalavisens redaktionelle indhold og annonce set-up er blevet styrket yderligere med ejerskiftet – og både læsere og annoncører kan se frem til endnu mere kvalitetsjournalistik.

”I alle vores titler udfordrer vi hver dag opfattelsen af, hvad gratis lokaljournalistik også kan være. Vores publicistiske pejlemærker er relevant og kritisk journalistik med afsæt i det lokale hverdagsliv, som vi vil inspirere borgerne til at tage endnu mere del i. Vi skaber troværdige og aktive medier og er dermed en lokal og attraktiv samarbejdspartner,” siger ansvarshavende chefredaktør Morten Nystrup.

Jyllands-Postens Lokalaviser forventer en resultatfremgang på den ordinære drift på 10-15 pct. i 2022 og har ambitioner om at udvikle fremtidens lokale medier yderligere. Både hvad angår deres bidrag til den lokale sammenhængskraft, men også i de trykte og digitale produkter.

”Særligt digitalt har vi et større, uindfriet potentiale,” fastslår Rasmus Blegvad.

Årets resultat er påvirket af særlige poster på 9,9 mio. kr., der stammer fra en udlodning fra Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Dertil kommer erstatning for annoncetabet som følge af corona-nedlukningen, der udgjorde 3,6 mio. kr.

 

Yderligere oplysninger:

Rasmus Blegvad, adm. direktør: 20194069
Morten Nystrup, ansv. chefredaktør: 20194334