Jyllands-Postens gravergrupper på plads

__

Jyllands-Posten har sine nye gravergrupper på plads. Antallet af gravere er blevet fordoblet og knyttet til henholdsvis indlandsredaktionen og erhvervsredaktionen. De fem job som undersøgende journalister, der blev slået op for nylig, er besat af en blanding af interne og eksterne kandidater.

”Vi har haft flere end 200 ansøgere til graverjobbene og stillingen på udland, så det er nogle af branchens bedste folk, vi får ind. Jyllands-Posten bliver en stærkere og skarpere avis. Vi glæder os til at komme i gang,” siger nyhedschef Pierre Collignon, der er chef for graverne på indlandsredaktionen.

Indlands gravergruppe vil fra 1. december bestå af Orla Borg, Morten Pihl, Lars Nørgaard og Christina Agger. De tre førstnævnte er interne folk. Christina Agger, 38 år, hentes udefra. Hun har senest dækket integrationsområdet på Kristeligt Dagblad, mens hun tidligere på Nyhedsavisen afslørede flygtningeadvokater og gigtlæger. Gruppen bliver en integreret del af Indland, og den skal virke som en motor for bedre journalistik på hele redaktionen.

Gravergruppen på erhvervsredaktionen består af Niels Sandøe, Thomas G. Svaneborg, Jesper Høberg og Kristoffer Brahm. Et hold hvis medlemmer mellem sig deler fem nomineringer til Cavlingprisen inden for de seneste seks år.

”Vi vil fokusere på de væsentlige historier, som stærke interesser i erhvervslivet ønsker at begrave. Der vil ikke blive tale om en isoleret enklave af undersøgende journalister. Sammen med kollegerne på de relevante stofområder skal de udvikle journalistikken på branchens de facto eneste undersøgende erhvervsredaktion yderligere,” siger erhvervsredaktør Steen Rosenbak.

Besættelsen af jobbene som undersøgende journalister har også givet plads til følgende navne på Jyllands-Posten:

Leny Malacinski, 35 år, journalist og forfatter til bogen ”Den dag, jeg opdagede, at jeg var undertrykt”.

Birgitte Dyrekilde, 37 år, kommer fra en stilling som undersøgende reporter på Dagbladet Børsen, hvor hun gennem de seneste tre år har præsteret gentagne eksempler på fremragende journalistik. Senest da hun i sommer afslørede, at økonomien bag Eik Banki lå i ruiner få uger inden, banken gik ned med flaget.

Bo Nielsen, 37 år, kommer fra en stilling som finansjournalist hos Bloomberg News i København, hvor han under finanskrisen med stor indsigt skrev om nogle af det internationale finans- og valutamarkeds mest komplicerede temaer.

Jyllands-Posten mangler at besætte endnu et job på pengeredaktionen, før hele rokaden er på plads.