Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl, Morgenavisen Jyllands-Posten ved Cavlingprisen 2019 som uddeles i Nationalmuseets Festsal fredag den 3. januar 2020.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Jyllands-Posten tildeles Cavlingprisen 2019

Journalisterne Tea Krogh Sørensen og Morten Pihl fra Jyllands-Posten vinder årets Cavlingpris for afdækningen af mangelfulde brystkræftundersøgelser.

I serien ’Det store Sundhedssvigt’ har journalisterne i over 85 artikler afdækket svigt i kræftbehandlingen især i Region Sjælland og forsøg på at skjule sandheden om sagens alvor og egne svigt samt Danske Regioners forsøg på at nedtone sagen og miskreditere patienttilsynet.

Det er tredje gang, at Morten Pihl modtager en Cavlingpris. Udover Morten Pihl har kun tv-journalisten Michael Klint modtaget tre Cavlingpriser. For Jyllands-Posten er der tale om den syvende Cavlingpris. Kun Danmarks Radio og Politiken har modtaget flere Cavlingpriser.

Læs mere her om serien: https://jyllands-posten.dk/kultur/ECE11822940/jyllandsposten-er-nomineret-til-cavlingprisen-for-afdaekning-af-stort-sundhedssvigt/.