Jyllands-Posten ændrer redaktionsledelsen

__

Jyllands-Posten foretager ændringer i redaktionsledelsen. Flemming Rose bliver ny udlandsredaktør, Palle Weis, tidligere chefredaktør på Information, bliver ny kulturredaktør, og nuværende udlandsredaktør Jette Elbæk Maressa tiltræder et job som international korrespondent på Jyllands-Posten.

”Det er en meget stor glæde at kunne præsentere disse ændringer i redaktionsledelsen. Palle Weis demonstrerede på Information lige præcis det journalistiske håndelag og den vilje til at turde tage fat om de ubekvemme sandheder, som også er så vigtig for Jyllands-Posten. Flemming Roses internationale forankring behøver vist ikke en nærmere beskrivelse. Og at Jette Elbæk Maressa har valgt selv at påtage sig det opslåede job som international korrespondent vil kun styrke vores internationale dækning yderligere,” siger ansvarshavende chefredaktør Jørn Mikkelsen.

En af Flemming Roses vigtigste ballaster som udlandsredaktør er ikke mindst de 14 år som korrespondent i Sovjetunionen, Rusland og USA. Flemming Rose tiltræder den 1. januar efter syv år som kulturredaktør.

Palle Weis, 46 år, er uddannet historiker og har en baggrund i forlagsbranchen, før han blev redaktør på Kristeligt Dagblad (1997-2004) og senest chefredaktør på Information 2004-10. På Kristeligt Dagblad havde han ansvaret for udviklingen af den stærke lørdagssektion. På Information har han stået i spidsen for et markant journalistisk kvalitetsløft, herunder udviklet de fine weekendsektioner. Palle Weis tiltræder den 1. december.

Jette Elbæk Maressa besætter en opslået, international stilling på Jyllands-Posten. Den opgraderes ved samme lejlighed til international korrespondent. Jette Elbæk Maressa har en mangeårig baggrund i dansk og europæisk politik og en solid international forankring efter fire år som udlandsredaktør. Hun udtræder af redaktionsledelsen og tiltræder sit nye job den 1. januar.
__