JP/Politikens Hus sælger ejerandel af Midtjyllands Avis

JP/Politikens Hus har med virkning fra 1. juli 2013 solgt sin ejerandel af Midtjyllands Avis på 32 pct. til Herning Folkeblad, der i forvejen ejede 3 pct. af selskabet. Jyske Medier har samtidig solgt sin ejerandel på 46 pct. til Herning Folkeblad, som herefter ejer Midtjyllands Avis 100 pct.

Om salget af aktieposten udtaler Koncerndirektør Jens Bruun, JP/Politikens Hus:

”Midtjyllands Avis har med Herning Folkeblad fået den helt rigtige ejer, som har fokus på lokale dagblade. Det kan være med til at sikre og udvikle den lokale journalistik i fremtiden”.

Adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør på Herning Folkeblad, Alex Nielsen, udtrykker stor glæde ved det kommende samarbejde, som han ser som afgørende for bevarelsen af de lokale mediehuse i området.

”Vi ser lokal redaktionel fokusering som nødvendig for borgernes forståelse og involvering i de lokale samfundsforhold. Vi skal tæt på livet – på vejen, på arbejdspladsen, i fritiden. Og via vores nærhed kan vi forhåbentlig inspirere til aktiv deltagelse i den konstante dialog om forbedring af vores lokalsamfund. Information og inspiration til de lokale borgere er ledestjernerne i vores arbejde.”

Mediehuset i Silkeborg rummer foruden dagbladet Midtjyllands Avis, nyhedssitet mja.dk, fem ugeaviser og to lokalradioer. Herning Folkeblad agter at drive de lokale medieaktiviteter videre i uændret form.

Ugeaviserne i Silkeborg, Kjellerup, Gjern, Them og Ry vil fremover blive drevet i et fælles udgiverselskab sammen med Politikens Lokalaviser, som er et 100 pct. ejet datterselskab af JP/Politikens Hus A/S.