JP/Politikens Hus på vej med shippingmedie

Kort tid efter lanceringen af MedWatch til medicinal- og medicoindustrien offentliggør JP/Politikens Hus nu planerne om endnu et medie i Watch-familien – ShippingWatch
__
JP/Politikens Hus fortsætter oprustningen på nicheområdet med endnu et erhvervsmedie målrettet en specifik branche. ShippingWatch bliver det fjerde abonnementsbaserede medie i Watch-familien, der allerede tæller MedWatch, FinansWatch og MediaWatch.

Efter planen går ShippingWatch live i slutningen af februar eller begyndelsen af marts med seneste nyt om virksomheder og personer i det blå erhvervsliv, herunder rederier, leverandører, havne og offshore. Udgangspunktet er dansk men den journalistiske tilgang international i en branche, hvor mange danske virksomheder dominerer på den globale scene. Af samme grund udkommer ShippingWatch såvel på dansk som på engelsk.

”90 pct. af verdenshandlen transporteres med skib, og Danmark har en førerposition på området. Derfor mener vi ikke bare, at der er plads til men også behov for et uafhængigt, kritisk og fair journalistisk medie om branchen,” siger Anders Heering, der er chefredaktør for ShippingWatch og de øvrige medier i Watch-familien.

Ligesom de eksisterende medier får ShippingWatch en dedikeret redaktør, Tomas Kristiansen, der har ansvaret for den daglige redaktionelle ledelse af sitet. Tomas har 20 års erfaring som journalist og redaktionel leder på landets førende medier, herunder Jyllands-Posten, Reuters og Berlingske. Derudover består den faste redaktion af medredaktør Ole Andersen og reporter Jakob Vesterager, ligesom der trækkes på indhold fra en række samarbejdspartnere herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten.

ShippingWatch drives i regi af Jyllands-Posten, hvor Jens Nicolaisen, direktør for JP Medier, glæder sig over forøgelsen i Watch-familien:

”ShippingWatch og MedWatch skal være med til at styrke Jyllands-Postens i forvejen stærke position på erhvervsområdet. FinansWatch og MediaWatch har vist os, at der er efterspørgsel efter kvalitetsindhold på nettet, og at betalingsvilligheden er til stede,” siger han.

Mens MediaWatch ejes i fællesskab med A-Pressen (40 pct.), har ShippingWatch, MedWatch og FinansWatch JP/Politikens Hus som den eneste ejer. Alle fire medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængig af de øvrige medier i koncernen.