JP/Politikens Hus køber Riidr.com og styrker det digitale bogsalg

Som led i koncernens digitale strategi køber JP/Politikens Hus e-bogsportalen Riidr.com. Hermed sikrer JP/Politikens Hus sig en unik cloud-baseret teknologi, der gør det nemt at købe og læse e-bøger på tværs af platforme som web, iOS, Android og Kindle.

Overtagelsen af Riidr.com betyder, at JP/Politikens Hus styrker sine aktiviteter inden for digitalt bogsalg. I forvejen ejer koncernen 30 pct. af Danmarks største netboghandel, Saxo.com.

”Med købet af Riidr.com styrker vi vores position på e-bogsmarkedet, som er et marked, vi har høje forventninger til. Riidr.com giver os en af markedets mest brugervenlige platforme, hvor man nemt og ubesværet kan læse den samme e-bog på mange forskellige devices”, siger administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov.

Riidr.com integreres i JP/Politikens Hus som en selvstændig forretningsenhed med en intern bestyrelse bestående af bladdirektør Claus Hovge Andersen fra Jyllands-Posten, bladdirektør Roy Bruhn-Petersen fra Politiken samt forlagsdirektør Lene Juul fra JP/Politikens Forlag. Organiseringen skal sikre en stærk integration til særligt koncernens morgenaviser.

”Vi ser et stort potentiale i e-bogs-markedet og har med dagbladenes abonnenter og brugere en naturlig adgang til en stor, attraktiv målgruppe. Riidr.com har en attraktiv og fremtidssikret platform med en professionel brugergrænseflade. Det er en stærk kombination”, siger Claus Hovge Andersen, bladdirektør Jyllands-Posten.

”Vi vil udnytte vores medietilstedeværelse massivt til at skabe en stærk synlighed, så vi hurtigt får løftet læsernes kendskab til Riidr.com. Vi vurderer, at vi kan sikre, at Riidr.com bliver en betydende og central aktør på markedet for e-bøger”, siger Politikens bladdirektør, Roy Bruhn-Petersen.

”Markedet for e-bøger er særdeles interessant. De senere år har vi set vækstrater på over 100 procent årligt. Vi forventer, at e-bøger vil udgøre en betydende del af det totale bogsalg inden for en overskuelig fremtid. Forlagets rolle er at levere bøger til læserne i det format, de ønsker. E-bøger åbner for alternative forretningsmodeller og en tættere relation mellem udgivelser og læsere. Det vil det samlede bogmarked kunne drage fordel af”, siger Lene Juul, direktør for JP/Politikens Forlag.

Riidr.com er et softwarefirma, der sælger e-bøger og laver applikationer til at læse e-bøger. Selskabet blev stiftet i 2010 og drives i dag som platform for digitalt salg af e-bøger på det danske e-bogsmarked. Riidr.coms mission er at gøre det let at købe og læse danske e-bøger uanset, hvor i verden man befinder sig. Riidr.com sælger e-bøger fra alle danske forlag og har et større udvalg af engelske titler.