JP/Politikens Hus køber Børsen

JP/Politikens Hus har indgået aftale om at erhverve Dagbladet Børsen A/S fra den svenske mediekoncern Bonnier AB. Børsen vil under det nye ejerskab beholde sin redaktionelle afhængighed og vil indgå på lige fod med de øvrige landsdækkende titler i JP/Politikens Hus: Ekstra Bladet, Jyllands-Posten og Politiken.

”Børsen er en journalistisk perle og et perfekt match for JP/Politikens Hus. Børsens trykte og digitale udgivelser står stærkt, og de passer enestående godt med vores ambition om at sikre, at  Danmark har en stærk, uafhængig udgivervirksomhed, der har den nødvendige konkurrencekraft over for især de internationale aktører,” siger Stig Kirk Ørskov, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Børsens nuværende ledelse og medarbejderstab fortsætter med at drive og udvikle de trykte og
digitale aktiviteter fra adressen i Møntergade i København.

”Børsen er et af Danmarks stærkeste mediebrands – med en kernesund økonomi, dygtige medarbejdere og en ledelse, som vi er så heldige at kunne beholde,” siger Stig Kirk Ørskov.

Anders Krab-Johansen fortsætter som ansvarshavende chefredaktør, og Børsens ledelsesgruppe påvirkes ikke af ejerskiftet.

”Med JP/Politikens Hus får vi en ejer, der lige som Bonnier insisterer på høj journalistisk kvalitet og en stærk økonomi som forudsætningerne for publicistisk succes. Jeg glæder mig over, at der er fuld opbakning til at fortsætte den strategi og de planer, vi har lagt – og som har styrket Børsen de senere år,” siger Anders Krab-Johansen.

Den aftalte købspris er 800 mio. kr. Købet forudsætter endelig godkendelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Forventningen er, at godkendelsesprocessen vil tage et halvt år. Ledelsen og driften af Børsen fortsætter uændret, indtil godkendelse foreligger.
__