JP/Politikens Hus i søen med medie til det blå erhvervsliv

ShippingWatch er navnet på det nyhedssite, som JP/Politikens Hus netop har lanceret med det blå erhvervsliv som målgruppe.
__

På www.shippingwatch.dk bringes seneste nyt om virksomheder og personer i det blå erhvervsliv, herunder rederier, leverandører, havne og offshorevirksomheder. Udgangspunktet er dansk, men den journalistiske tilgang international i en branche, hvor mange danske
virksomheder dominerer på den globale scene. Af samme grund udkommer ShippingWatch såvel på dansk som på engelsk.

Redaktør for ShippingWatch er den 48-årige Tomas Kristiansen, der har 20 års erfaring som journalist og redaktionel leder på landets førende medier, herunder Jyllands-Posten, Reuters og Berlingske.

”Vi har allerede konstateret en meget stor interesse for et medie, der beskæftiger sig med det blå erhvervsliv i en international sammenhæng. Både fra de danske virksomheder, hvis kunder og konkurrenter findes uden for landets grænser, og fra de mange udenlandske aktører, der følger eller arbejder sammen med den danske maritime klynge,” siger han.

Ud over Tomas kristiansen består den faste redaktion af medredaktør Ole Andersen og reporter Jakob Vesterager, ligesom der trækkes på indhold fra en række samarbejdspartnere, herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten.

ShippingWatch drives i regi af Jyllands-Posten, som allerede har solid erfaring med abonnementsbaseret og brancheorienteret kvalitetsjournalistik på nettet. MediaWatch for mediebranchen blev lanceret i sin nuværende form i 2007, FinansWatch for
den finansielle sektor blev lanceret for knap halvandet år siden, mens MedWatch for medicinalog medicoindustrien gik i luften for knap to måneder siden.

”Vores dialog med branchen har bekræftet os i, at der både er plads til og behov for et seriøst, kritisk og fair medie med internationalt fokus. Vi har sammensat et stærkt hold af erfarne erhvervsjournalister, der vil gøre ShippingWatch til netop det medie,” siger Anders Heering, der er chefredaktør for både de eksisterende sites og det nye ShippingWatch.

Mens MediaWatch ejes i fællesskab med A-Pressen (40 pct.), har ShippingWatch, MedWatch og FinansWatch JP/Politikens Hus som den eneste ejer og drives i regi af Jyllands-Posten. Alle fire medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængige af de øvrige medier i koncernen.

Prøv ShippingWatch gratis. Find os på www.shippingwatch.dk
__