JP/Politikens Hus får fuldt ejerskab af MediaWatch

__
JP/Politikens Hus forstærker satsningen på nichemedier med overtagelsen af A-Pressens aktiepost i MediaWatch

MediaWatch, som er landets førende leverandør af nyheder for mediebranchen, får nu en ejer. A-Pressen, der hidtil har ejet 40 pct. af aktierne i selskabet, sælger sin aktiepost til JP/Politikens Hus, som dermed får fuldt ejerskab af MediaWatch.

Med overtagelsen af A-Pressens aktiepost i MediaWatch fortsætter JP/Politikens Hus oprustningen på abonnementsfinansierede nichemedier på nettet.

”Vi har stor tiltro til den abonnementsfinansierede nichemodel, og det er en stor glæde, at vi nu har sikret os det fulde ejerskab af MediaWatch efter fem års glimrende samarbejde med A-Pressen. Det vil samtidig styrke mulighederne for at fortsætte de senere års meget positive udvikling i selskabet,” siger Claus Hovge Andersen, direktør for Jyllands-Posten.

MediaWatch sidder i dag solidt på dækningen af den danske mediebranche og har samtidig været frontløber, når det gælder abonnementsbetaling på nettet. Med daglige nyheder om tendenser, virksomheder, nøgletal og personer i mediebranchen har MediaWatch bevist, at det er muligt at tage betaling for kvalitetsindhold på nettet.

MediaWatch vil også i fremtiden være et redaktionelt uafhængigt og selvstændigt medie under JP/Politikens Hus, ligesom redaktionen fortsat vil sidde på St. Regnegade i centrum af København. Her deler man lokaler med JP/Politikens Hus øvrige netbaserede nichemedier på erhvervsområdet, FinansWatch, MedWatch og ShippingWatch, der tilsammen udgør Watch Medier A/S.

”MediaWatch har haft stor succes med uafhængig kvalitetsjournalistik om mediebranchen, og der er ingen planer om at ændre på den redaktionelle linje eller planer om andre markante ændringer i den måde, hvorpå MediaWatch drives. Omvendt giver det fulde ejerskab bedre muligheder for at udnytte synergierne på tværs af Watch-medierne, når det gælder teknisk udvikling, administration, salg mm.,” siger Anders Heering, der er direktør og ansvarshavende chefredaktør for de fire Watch-medier.

Hos A-Pressen er direktør Bjarne Salomonsen på selskabets vegne tilfreds med, at MediaWatch bliver en fuldt integreret del af nichesatsningen hos JP/Politikens Hus:

”Vi har i A-Pressen igennem den seneste tid overvejet vores strategi med de investeringer, vi har foretaget i forskellige selskaber. Med hensyn til MediaWatch er vores vurdering endt med, at det i fremtiden ikke har en strategisk betydning for os at være medejer. Da det samtidig har passet godt ind i JP/Politikkens Hus strategi at overtage aktierne, er det en både god og fornuftig løsning, der er fundet,” siger Bjarne Salomonsen.

JP/Politikens Hus købte 60 pct. af MediaWatch i 2007, som man siden har drevet i fællesskab med A-Pressen (40 pct.). Ligesom de øvrige Watch-medier vil selskabet både før og efter ændringerne i ejerstrukturen blive drevet i regi af Jyllands-Posten.

Parterne har besluttet ikke at offentliggøre pris og vilkår bag handlen.
__