Foto: Carsten Snejbjerg

JP/Politikens Erhvervsmedier overtager Ritzau Finans

Ritzau Finans bliver nu en del af JP/Politikens Erhvervsmedier, som dermed udvider porteføljen med et nyhedsbureau målrettet investorer, aktiehandlere og andre med en særlig interesse for finansnyheder om børsnoterede danske virksomheder.

Den formelle overtagelse sker pr.1. januar 2021 og gennemføres i praksis øjeblikkeligt. Som en del af aftalen overdrages alle medarbejdere i Ritzau Finans med virksomheden, der bliver en selvstændig forretningsenhed i JP/Politikens Erhvervsmedier.

Ritzau Finans har under Ritzaus Bureaus ejerskab opbygget en helt unik position som leverandør af nyheder om børsnoterede danske selskaber i realtid. Vi glæder os til i samarbejde med virksomhedens stærke ledelse og dygtige medarbejdere at fortsætte den positive udvikling til gavn for kunderne. Som abonnementsbaseret, digitalt nyhedsbureau målrettet erhvervsabonnenter er Ritzau Finans en stærk virksomhed i sin eget ret og desuden et perspektivrigt supplement til vores eksisterende portefølje af B2B-medievirksomheder,” siger Anders Heering, direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier.

Direktør for Ritzau Finans Søren Funch fortsætter som direktør for finansnyhedsbureauet, hvor han også får titel af chefredaktør. I første omgang forbliver Ritzau Finans rent fysisk hos Ritzaus Bureau i Store Kongensgade i København, men senere på foråret flytter virksomheden til JP/Politikens Hus' hovedsæde på Rådhuspladsen.

Siden Ritzau Finans opstod som et resultat af sammenlægningen af RB-Børsen og nyhedsbureauet Direkt Danmark i 2011, har nyhedstjenesten gennemgået en stærk udvikling og bidraget positivt til økonomien hos Ritzaus Bureau gennem nogle vanskelige år. Ritzaus Bureau har siden gennemgået en turnaround og skabt gode økonomiske resultater sideløbende med en forbedret nyhedstjeneste og service til medierne.

Ritzau Finans har i de seneste ti år været en rigtig god forretning for Ritzau. Vi har formået at udvikle forretningen og udvide markedet. Jeg er overbevist om, at finansbureauet vil have meget bedre muligheder for at fortsætte den positive udvikling som en del af JP/Politikens Erhvervsmedier,” siger adm. direktør og chefredaktør for Ritzaus Bureau, Lars Vesterløkke.

Han glæder sig samtidig over, at frasalget giver Ritzaus Bureau nye muligheder.

Frasalget giver os mulighed for at investere og dermed forbedre forretningen på andre områder til gavn for kerneforretningen,” siger Lars Vesterløkke.

Ritzau Finans beskæftiger cirka 15 årsværk. Parterne ønsker ikke at oplyse købesummen.

For yderligere information kontakt venligst:
Anders Heering, adm. direktør,
JP/Politikens Erhvervsmedier, +45 2019 4044

Lars Vesterløkke, adm. direktør og chefredaktør,
Ritzaus Bureau, +45 2162 5312