Jacob Nybroe ny chefredaktør for Jyllands-Posten

JP/Politikens Hus har i dag udnævnt Jacob Nybroe til ny ansvarshavende chefredaktør for Morgenavisen Jyllands-Posten. Han afløser Jørn Mikkelsen, der i går meddelte, at han stopper som Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør efter otte år på posten. Jacob Nybroe, 51, kommer fra en stilling som redaktionschef på TV2 Nyhederne, hvor han igennem en årrække har været en nøglefigur i den journalistiske og kommercielle udvikling af TV2s nyhedsflader. Senest har han stået i spidsen for lanceringen af TV2 Business.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov betegner Jacob Nybroe som en usædvanlig journalistisk leder med en særlig tæft for at skabe fængende journalistik om og for alle landets borgere.

Med Jacob Nybroe får Jyllands-Posten en chefredaktør, der evner at forene journalistisk nysgerrighed og videbegær med en folkelig og usnobbet formidling, som taler op til borgerne, uanset hvor de bor, og hvem de er. Dertil kommer en stor forretningsmæssig forståelse og evnen til at skabe journalistisk udvikling og resultater. Ikke mindst på grund af ledelsesmæssige evner, der skiller sig ud. Få evner som Jacob Nybroe at engagere og begejstre sine medarbejdere”, siger Stig Kirk Ørskov.

Jyllands-Posten har i 145 år kæmpet for journalistikken og slidt for ytringsfriheden. Jyllands-Posten er for og om hele Danmark, men også om verdenen omkring os, både digitalt og på papir. Troværdig, velskrevet, fyldt med viden og dagsordensættende. Avisens fundament som fordomsfri og liberal med tyngdepunkt i Jylland giver en helt særlig placering i det danske mediemarked. Den kvalitetsposition er der grund til både at slås for og at udvikle, så vores brugere i endnu højere grad kan bruge vores indhold i deres liv. Det håber jeg at kunne bidrage til”, siger Jacob Nybroe.

Jacob Nybroe tiltræder posten i dag, og han ser frem til mødet med Jyllands-Postens læsere, kunder og medarbejdere.

Kontakt:

Jacob Nybroe, telefon 20 24 39 07
Stig Kirk Ørskov, telefon 33 47 27 01