Foto: Emil Agerskov

Henrik Qvortrup ny chefredaktør for Ekstra Bladet

JP/Politikens Hus har udnævnt Henrik Qvortrup til ny ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet efter indstilling fra Politiken-Fonden.

Henrik Qvortrup kommer fra en stilling som politisk redaktør på B.T. Før det var han politisk kommentator på Ekstra Bladet, ligesom han tidligere har været politisk redaktør på TV2, chefredaktør på Se & Hør, chefredaktør på B.T. og særlig rådgiver for Anders Fogh Rasmussen.

Administrerende direktør i JP/Politikens Hus, Stig Ørskov betegner Henrik Qvortrup som indbegrebet af Ekstra Bladet.

I en tid, hvor en stigende del af befolkningen betragter sig som mediemæssigt hjemløse, er det vigtigere end nogensinde, at Ekstra Bladet bidrager til, at hele befolkningen føler sig repræsenteret af pressen. Ekstra Bladet skal være garanten for, at der konstant rettes et kritisk blik på samfundets politiske, erhvervsmæssige og kulturelle magtinstitutioner. At turde, hvor andre tier, er essensen af Ekstra Bladet. Og det gør Henrik Qvortrup som få”, siger Stig Ørskov.

Henrik Qvortrup anser rollen som ansvarshavende chefredaktør for Ekstra Bladet som den vigtigste i dansk presse.

Ekstra Bladet er – når det er skruet rigtigt sammen – indbegrebet af den fjerde statsmagt. Den position agter jeg at udbygge yderligere. Jeg glæder mig til at sætte mit præg på et medie, der skal være ambassadør for den store del af danskerne, der i dag ikke oplever sig repræsenteret af samfundseliten", siger Henrik Qvortrup.

Som det vil være mange bekendt, blev Henrik Qvortrup i 2016 dømt for medvirken til hacking i forbindelse med sagen om Se & Hørs såkaldte ”tys-tys kilde”. Henrik Qvortrup anerkendte dommen, som medførte tre måneders frihedsberøvelse i fodlænke og 200 timers samfundstjeneste.

SE og HØR-sagen er mit livs største fejltagelse. Jeg har modtaget min dom og har afsonet den. Og det er klart, at jeg har lært rigtig meget af min fejl”, siger Henrik Qvortrup.

Henrik Qvortrup tiltræder posten om ansvarshavende chefredaktør senest 1. juli.

Pernille Holbøll, der har været konstitueret som ansvarshavende chefredaktør, siden Poul Madsen forlod posten 10. marts, går på barsel ultimo maj og fortsætter i en stilling som ledende chefredaktør med særligt ansvar for redaktionel og organisatorisk udvikling, når hun vender tilbage fra barsel primo 2022.

Kristoffer Eriksen, der har været en del af Ekstra Bladets chefredaktion siden 1. januar 2020, har besluttet at stoppe som chefredaktør.

Kontakt

Henrik Qvortrup, telefon 20 30 13 13
Stig Ørskov, telefon 33 47 27 00