FinansWatch – nyt site om og for finanssektoren

__

Morgenavisen Jyllands-Posten forstærker nu sin dækning af finansstoffet med et nyt, stort anlagt betalingssite rettet mod finanssektoren. Navnet er FinansWatch. Satsningen er inspireret af de positive erfaringer fra betalingssitet MediaWatch for mediebranchen samt Jyllands-Postens generelt store fokus på erhvervsdækning.

”Fra MediaWatch ved vi, at betalingsvilligheden er til stede, når vi er dygtige nok til at levere nyheder og baggrund målrettet udvalgte brancher. Vores ambition er, at finanssektoren skal tage lige så godt imod FinansWatch, som mediebranchen har taget imod MediaWatch, hvor vi de seneste to år har oplevet fremgang i abonnementstal og indtægter,” siger direktør Klaus Høeg-Hagensen, Jyllands-Posten.

”FinansWatch vil samtidig styrke Jyllands-Postens samlede erhvervsdækning, som også MediaWatch gør det – helt i tråd med vores strategi om at udvikle nicheportaler, der styrker udvalgte stofområder,” siger Klaus Høeg-Hagensen.

Efter planen skal FinansWatch gå i luften inden årets udgang med en redaktion bestående af tre fastansatte journalister og tilknyttede freelancere. Anders Heering, 32 år, er chefredaktør på FinansWatch, og Kasper Kronenberg, 34 år, bliver medredaktør. Anders Heering kommer fra et job som journalist på Berlingske Business og Berlingske Nyhedsmagasin. Kasper Kronenberg, der i dag er nyhedsredaktør på Berlingske Business og daglig leder af Business.dk, tiltræder 1. november.

”Vi kan næsten ikke vente med at komme i gang. Jeg er overbevist om, at vi kan bidrage med en uafhængig, troværdig og nuanceret dækning af en fantastisk spændende branche med enorm betydning for det samfund, vi lever i,” siger Anders Heering.

Indtægterne skal komme ved at sælge virksomhedsabonnementer til landets finansielle sektor, dvs. banker, realkreditinstitutter, pensions- og forsikringsselskaber og andre med interesse i branchen.

FinansWatch vil blive drevet af Portal Danmark A/S, der er et 100 pct. ejet datterselskab i JP/Politikens Hus, og som i dag driver en række web-aktiviteter for Jyllands-Posten.

FinansWatch får til huse samme sted som MediaWatch i St. Regnegade i København. Selskabet MediaWatch vil fortsat blive drevet i et delejerskab med A-Pressen A/S.
__