Anders Heering. Foto: Jan Bjarke Mindegaard

Esben Kolind Laustrup stopper på Jyllands-Posten – Anders Heering ny direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier

Efter tre år som kommerciel direktør for Jyllands-Posten og direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier har Esben Kolind Laustrup besluttet sig for at sige ja til nye udfordringer udenfor mediebranchen. Jyllands-Posten har derfor igangsat rekrutteringen af en ny kommerciel direktør, der får ansvar for Jyllands-Posten og Finans. Samtidig udnævnes Anders Heering som ny direktør for JP/Politikens Erhvervsmedier. Dermed får Anders Heering i tillæg til sin nuværende rolle som adm. direktør og chefredaktør for Watch Medier ansvar for koncernens ejerandele i Infomedia, Børsen og Lasso. Anders Heering overtager dermed også posten som bestyrelsesformand i Infomedia.

”Stor tak til Esben Kolind Laustrup for hans enestående indsats. Vi ønsker ham al held og lykke med sit nye eventyr. Samtidig glæder vi os over, at vi endnu engang har fornøjelsen af at kunne løfte en af vores egne ledertalenter. I sin rolle som adm. direktør og chefredaktør for Watch Medier har Anders Heering stået for udviklingen af en af de mest vellykkede journalistiske satsninger igennem mange år. Med flere end 60 erhvervsjournalister står Watch Medier stærkere end nogensinde. Med den bagage er vi overbeviste om, at Anders Heering vil styrke JP/Politikens Erhvervsmedier,” siger adm. direktør for JP/Politikens Hus, Stig Ørskov.

Esben Kolind Laustrup stopper på Jyllands-Posten 30. juni. Han kan endnu ikke løfte sløret for sin nye arbejdsgiver, men takker Jyllands-Postens medarbejdere for deres væsentlige bidrag til de seneste års succesfulde turn-around.

”Der findes få steder i dansk erhvervsliv, hvor man får lov at arbejde med virksomheder med så indlysende formål som Jyllands-Posten og JP/Politikens Erhvervsmedier. Jyllands-Posten leverede i 2018 sit bedste resultat i en lang årrække, og vi forventer, at 2019 bliver endnu bedre. Medarbejderne har leveret en helt ekstraordinær indsats, som gør, at vi står stærkere – både kommercielt og redaktionelt – end vi har gjort i mange år. Det er derfor både med vemod og stolthed, at jeg siger farvel til dygtige, engagerede og spændende kolleger i JP/Politikens Hus,” siger Esben Kolind Laustrup

Anders Heering ser frem til at få det samlede ansvar for JP/Politikens Erhvervsmedier.

”Jeg glæder mig til at påtage mig ansvaret for JP/Politikens Hus’ interesser i nogle af landets mest spændende medievirksomheder sideløbende med den fortsatte udvikling af Watch Medier i både ind- og udland. Potentialet i B2B-området er evident, og det er en fornøjelse at bidrage til, at det bliver forløst,” siger Anders Heering.

Jyllands-Postens chefredaktør Jacob Nybroe takker Esben Kolind Laustrup for en enestående indsats.

”Det er aldrig en fest at skulle sige farvel til en så dygtig medarbejder som Esben Kolind Laustrup. Men hvis der findes et godt tidspunkt, så er det måske nu, hvor Jyllands-Posten er i virkelig god gænge. Esbens andel af Jyllands-Postens positive udvikling er betydelig. Han har mestret en kommerciel udfordring i stor respekt for den publicistiske rolle. For det – og for at være mig en uvurderlig sparringspartner – skylder jeg ham stor tak og ønsker ham alt godt i det nye. Nu glæder jeg mig til at finde hans dygtige afløser,” siger Jacob Nybroe.