Energiministeren åbner nyt erhvervsmedie

Energi- og klimaminister Martin Lidegaard (R) sendte onsdag det nye stærke erhvervsmedie til energi- og cleantechbranchen – EnergiWatch – live.

EnergiWatch vil fremover levere uafhængige, kritiske og fair nyheder om virksomheder og personer i energi- og cleantechbranchen.

Fokus for det nye medie bliver energiselskaber, olie- og gasindustrien, cleantech, vedvarende energi og de internationale energimarkeder. Udgangspunktet er dansk, men den journalistiske tilgang international i en branche, hvor mange danske virksomheder dominerer på den globale scene.

EnergiWatch er en del af Watch Medier, der ejes af JP/Politikens Hus og drives i regi af Jyllands-Posten. Watch Medier står i forvejen bag MediaWatch, FinansWatch, MedWatch og ShippingWatch. Alle medierne er netbaserede og abonnementsfinansierede.

“Vi tror på, at den danske energi- og cleantechbranche har behov for et seriøst, kritisk og fair medie med fokus på substansen. Vi har sammensat et stærkt hold erhvervsjournalister, der hver eneste dag vil knokle for at skabe lige netop det medie,” siger Anders Heering, direktør og chefredaktør for Watch Medier.

Redaktør Søren Springborg er ansvarlig for den daglige redaktionelle ledelse af EnergiWatch:

“Vi har allerede mærket en stor interesse blandt de danske energi- og cleantechvirksomheder for en dedikeret nyhedsdækning med fokus på selskabernes økonomiske rammer og den globale konkurrence. Samtidig er der et stort vidensbehov på området – både inden for
branchen, og i f.eks. den offentlige sektor, i rådgivningsbranchen og i den finansielle sektor,” siger han.

Søren Springborg kommer fra en position som erhvervsjournalist og leder af indsigtsgruppen på Berlingske Business og har i flere år beskæftiget sig indgående med energi- og cleantechområdet.

I alt fire fastansatte journalister leverer nyheder til sitet fra tidlig morgen til sen eftermiddag, ligesom der trækkes på indhold fra freelancere og en række samarbejdspartnere, herunder Ritzau Finans og Jyllands-Posten.

Watch Medier har adresse på St. Regnegade i København og er redaktionelt uafhængig af de øvrige medier i JP/Politikens Hus.