Lea Carina Frederiksen. Foto: Jakob Boserup

Ekstra Bladet styrker den undersøgende journalistik

Ekstra Bladet opretter Danmarks største gravegruppe. Lea Carina Uhd Frederiksen tiltræder som Journalistisk Udviklingsredaktør 1. januar 2020.

Et af Ekstra Bladets vigtigste varemærker, den afslørende journalistik, styrkes markant den kommende tid. Fra den 1. oktober vil det, der må formodes at være Danmarks største gravegruppe med 16 journalister, dagligt sætte en dagsorden indenfor politik, erhverv og samfund. Nuværende Politisk Redaktør Steen Larsen er leder af den nye redaktion.

Den 1. januar 2020 suppleres Ekstra Bladets ledelse med en nyoprettet stilling som Journalistisk Udviklingsredaktør. Til jobbet er valgt en af Danmarks mest talentfulde journalistiske ledere inden for den afslørende journalistik, Lea Carina Uhd Frederiksen, 31 år, der de seneste 3 år har været redaktør på Operation X, TV2.

- Leas opgave bliver at føre Ekstra Bladets journalistik ind i en ny tid. Vi skal udfordre den måde, vi udkommer med vores store historier på, så vi i højere grad kan skabe dagsorden og nå endnu bredere ud, end vi gør i dag. 

Selvom Lea kun er 31 år er hun allerede en erfaren leder med en utrolig stærk vilje og et udpræget talent for at lede et hold af journalister, der kan sætte en dagsorden, som har betydning for hele Danmark, siger Ansvarshavende Chefredaktør Poul Madsen.

Lea Carina Uhd Frederiksen glæder sig til udfordringen:

-Den undersøgende, magtkritiske journalistik er enormt vigtig, og den, der giver medierne en berettigelse i demokratiet. At få lov til at stå i spidsen for at udvikle denne samt den øvrige journalistik på Ekstra Bladet, der er kendt for store afsløringer, er et privilegium, jeg ser meget frem til.

Lea Carina Uhd Frederiksen tiltræder senest 1. januar 2020 og bliver her en del af Ekstra Bladets øverste redaktionelle ledelse, der udover hende består af Digital chef Pernille Holbøll, Dagsorden redaktør Steen Larsen, Administrerende Redaktør Ole Sloth  og Ansvarshavende Chefredaktør Poul Madsen.